Sylvester Stallone va primi un premiu special la Festivalul de la Veneţia

Actorul şi regizorul american Sylvester Stallone va primi premiul Jaeger-LeCoultre Glory to the Filmmaker din partea organizatorilor Festivalului de Film de la Veneţia, pentru contribuţia sa la dezvoltarea cinematografiei mondiale.

59 afișări
Imaginea articolului Sylvester Stallone va primi un premiu special la Festivalul de la Veneţia

Actorul şi regizorul american Sylvester Stallone (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Această distincţie va încununa cariera "unui cineast foarte original şi plin de tandreţe, chiar şi atunci când este plin de sânge", şi care "a explorat zonele cele mai strălucitoare, dar şi cele mai întunecate ale visului american", indică organizatorii într-un comunicat.

"Întotdeauna am visat să fiu recompensat de Mostra veneţiană. Acum că acest lucru s-a întâmplat, trebuie să vă spun că a meritat efortul", a declarat legendarul actor american.

Secvenţe din noul său film, în care Stallone este protagonist, scenarist şi regizor, intitulat "The Expendables", vor fi difuzate cu ocazia decernării acestui trofeu, care va avea loc în timpul galei de închidere a festivalului.

Printre câştigătorii din anii anteriori ai acestui premiu, "dedicat personalităţilor care au marcat cinematografia contemporană", se numără japonezul Takeshi Kitano, iranianul Abbas Kiarostami şi franţuzoaica Agnes Varda.

Juriul celei de-a 66-a ediţii a Festivalului de Film de la Veneţia, organizat în perioada 2 - 12 septembrie, va fi prezidat de cineastul taiwanez Ang Lee.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici