Tamango şi Elvis Rromano, consilieri în Guvernul României

Tamango si Elvis Rromano, solişti de etnie romă în cadrul proiectelor Shukar Collective, respectiv Nightloosers, vor fi numiţi consilieri onorifici în Guvernul României, în cadrul Agenţiei Naţionale pentru Rromi.

10 afișări
Imaginea articolului Tamango şi Elvis Rromano, consilieri în Guvernul României

Tamango şi Elvis Rromano, consilieri în Guvernul României

"Am decis în urmă cu două zile, în cadrul unei întâlniri pe care o avem la Timişoara, numirea celor doi artişti în funcţia de consilieri onorifici ai Agenţiei Naţionale pentru Rromi", a declarat luni preşedintele instituţiei, Ioan Gruia Bumbu.

În cadrul agenţiei, Tamango şi Elvis Rromano se vor ocupa de problemele culturale.

Shukar Collective s-a născut în 2003, iar în 2004 au lansat primul album, "Taves Bahtalo! (Gypsy Urban)". Tamango, 62 de ani, este cel mai în vârstă membru al formaţiei.

Tudor Lăcătuşu, alias Elvis Rromano, s-a făcut cunoscut prin interpretarea pieselor lui Elvis Presley în rromanes, dar şi prin faptul că se îmbracă în stilul acestuia. El a cântat, pentru prima dată, alături de Nightlosers, în 2003.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici