Tânără de 28 de ani, eutanasiată în mai. A luat decizia după o lungă luptă cu depresia

  • O tânără de 28 de ani din Olanda va fi eutanasiată la începutul lunii mai.
  • Tânăra a luat această decizie după o lungă luptă cu depresia.
  • Ea suferă, de asemenea, de autism şi de o tulburare de personalitate.
4698 afișări
Imaginea articolului Tânără de 28 de ani, eutanasiată în mai. A luat decizia după o lungă luptă cu depresia

Sursa foto: X

Zoraya ter Beek are 28 de ani şi locuieşte într-un mic sat din Olanda, în apropiere de Germania, iar recent a anunţat că vrea să recurgă la eutanasie.

Ea locuieşte împreună cu partenerul ei şi a declarat pentru "The Free Press" că aşteaptă eutanasia.

Tânăra de 28 de ani a luat această decizie după o lungă luptă cu depresia. Ea suferă, de asemenea, de autism şi de o tulburare de personalitate.

În presa americană, ea a spus că a luat această decizie după ce psihiatrul ei i-a spus că nu se va vindeca niciodată şi că în cazuri ca ale ei nu poţi decât să alini suferinţa”.

Fata urmează să fie eutanasiată la începutul lunii mai.

„Mi-e puţin frică să mor pentru că este necunoscutul suprem. Nu ştim cu adevărat ce urmează - sau nu este nimic? Aceasta este partea înfricoşătoare”, a spus ter Beek, pentru The Free Press, conform People.

Procedura a devenit legală în Ţările de Jos odată cu adoptarea, în aprilie 2001, a Legii privind încetarea vieţii la cerere şi sinuciderea asistată, care a intrat în vigoare în aprilie 2022. Odată cu adoptarea acestei legi, Olanda a devenit prima ţară din lume care a legalizat eutanasia, potrivit BBC.

Pe site-ul oficial al guvernului ţării se precizează că procedura este efectuată de un medic care administrează "o doză fatală de un medicament adecvat pacientului la cererea expresă a acestuia".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici