Inginerie genetică. Mamutul, pasărea Dodo şi tigrul tasmanian ar putea să reapară pe planetă

  • O companie americană vrea ca în următorii ani să readucă pe planetă exemplare de mamut, pasărea Dodo şi tigrul tasmanian.
  • Compania foloseşte ingineria genetică şi inteligenţa artificială.
  • Reprezentanţii companiei spun că au tehnica necesară.
1171 afișări
Imaginea articolului Inginerie genetică. Mamutul, pasărea Dodo şi tigrul tasmanian ar putea să reapară pe planetă

Sursa foto: X

Colossal Biosciences, o companie din Dallas, vrea ca în următorii ani să reînvie mamutul, pasărea Dodo şi tigrul tasmanian, potrivit Sky News. Deşi sună a scenariu de film, reprezentanţii companiei americane spun că au toată tehnica necesară pentru a readuce pe planetă specii dispărute.

„Deţinem toată tehnologia de care avem nevoie. Este vorba doar de timp şi de finanţare. Dar suntem 100% încrezători că putem aduce înapoi tigrul tasmanian, dodo şi mamutul”, a spus Ben Lamm, directorul executiv al companiei cu sediul în Texas.

Lamm a mai explicat că specialiştii folosesc inteligenţa artificială şi ADN-ul unei rude a animalului dispărut. „Este aproape invers în Jurassic Park”, a declarat Lamm pentru Sky News.

Cercetătorii vor utiliza pântecele unui elefant pentru naşterea unui pui de mamut, iar la Dodo se va folosi puiul surogat. Ei estimează că până în 2028 ar putea să apară primul pui de mamut.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici