Ţara care îi obligă pe copii să-şi viziteze părinţii

Să-ţi vizitezi părinţii poate fi un moment fericit sau nu. Fiecare este liber să decidă ce vrea să facă. Sau nu? Există o ţară în care autorităţile au decis să modifice legislaţia, astfel încât să-i oblige pe adulţi să-şi viziteze părinţii bătrâni cât mai des, în caz contrar existând riscul ca aceştia din urmă să-i poată chema în justiţie.

1227 afișări
Imaginea articolului Ţara care îi obligă pe copii să-şi viziteze părinţii

Ţara care îi obligă pe copii să-ţi viziteze părinţii (Imagine: Andrei Pungovschi/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit noii legislaţii din China, părinţii care se simt neglijaţi pot să-şi dea în judecată copii. Totuşi, noul amendament nu menţionează cât de des trebuie să aibă loc astfel de vizite.

China, o ţară cu un ritm accelerat de dezvoltare, se confruntă cu problema populaţiei în vârstă, scrie The Independent.

Trei decenii de schimbări au accelerat prăpastia între generaţii, existând puţine alternative pentru cei în vârstă, pensionarea sau azilele de bătrâni fiind două dintre acestea.

Presa locală a relatat recent un caz despre o femeie în vârstă de 90 de ani, care a fost forţată de fiul ei să locuiască timp de doi ani într-un coteţ de porci.

Există numeroase astfel de cazuri, cu bătrâni abuzaţi sau neglijaţi sau de copii care încearcă să preia controlul asupra bunurilor părinţilor fără cunoştinţa acestora.

Problemele sunt cauzate de faptul că în ultimele decenii durata de viaţă a crescut de la 41 la 73 de ani şi de politica "copilului unic", care eixtsă din 1979 şi care obligă familiile să aibă un singur copil.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici