Taylor Swift face istorie şi ocupă întregul top 10 din SUA

Taylor Swift a devenit prima artistă din istorie care revendică fiecare loc din top 10 al topului american de single-uri, conform BBC.

2714 afișări
Imaginea articolului Taylor Swift face istorie şi ocupă întregul top 10 din SUA

Ea îl devansează pe Drake, care deţinea recordul anterior de nouă single-uri în top 10 în septembrie 2021. Înaintea lui, Beatles au obţinut opt locuri în top 10 în 1964.

Dominaţia lui Swift în clasament se datorează celui mai recent album al ei, Midnights, care a devenit lansarea cu cele mai rapide vânzări din 2022.

Toate cele 13 melodii de pe ediţia standard Midnights intră în top 15, întrerupte doar de Unholy a lui Sam Smith, pe locul 11, şi Bad Habits a lui Steve Lacy, pe locul 12.

Swift şi-a luat fanii prin surprindere atunci când a anunţat noul album, în august. Ea a descris înregistrarea ca fiind povestea a "13 nopţi nedormite împrăştiate de-a lungul vieţii mele" şi "o călătorie prin terori şi vise dulci".

O parte din succes se datorează unei campanii de marketing inteligente, care a văzut albumul lansat în mai multe formate de colecţie - inclusiv patru ediţii vinil care se combină pentru a face un ceas.

Dar Billboard a raportat că ocuparea Top 10 ar fi fost obţinută doar prin stream-uri, înainte de a fi luate în calcul vânzările şi difuzările la radio.

Midnights a debutat pe primul loc în topul albumelor din SUA, cu 1,4 milioane de exemplare vândute, dintre care peste un milion pe CD şi vinil, o cifră aproape nemaiîntâlnită în era streaming-ului.

În mod similar, albumul se află pe primul loc în topul britanic, cu vânzări de 204.000 de exemplare, fiind primul album care depăşeşte bariera de 200.000 de vânzări de la „30” al lui Adele, în urmă cu puţin mai puţin de un an.

Revista Billboard a anunţat că ultimul album al lui Swift a ajutat-o să doboare mai multe recorduri. Ea se mândreşte acum cu cele mai multe hituri în top 10 în rândul femeilor din istoria clasamentului, cu un total de 40 de hituri, depăşind-o pe Madonna cu 38. Dintre toţi artiştii, ea se află în urma doar a lui Drake, care are 59 de top 10.

Midnights este, de asemenea, primul album din istorie care a generat 10 single-uri de top 10.

Swift a doborât, de asemenea, recordurile pentru cele mai multe difuzări ale unui singur album într-o singură zi pe Spotify, Apple şi Amazon Music.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici