Ted Beniades, cunoscut pentru rolul din filmul "Scarface", a murit la vârsta de 91 de ani

Actorul american Ted Beniades, cunoscut pentru rolul său din filmul "Scarface" (1983), a murit la vârsta de 91 de ani.

188 afișări
Imaginea articolului Ted Beniades, cunoscut pentru rolul din filmul "Scarface", a murit la vârsta de 91 de ani

Ted Beniades, cunoscut pentru rolul din filmul "Scarface", a murit la vârsta de 91 de ani (Imagine: Shutterstock)

Potrivit presei americane, veteranul actor a murit în reşedinţa sa din Brookville, un oraş din statul american Pennsylvania, pe 24 octombrie, informează contactmusic.com.

Ted Beniades a luptat în Al Doilea Război Mondial şi a studiat după aceea actoria la Dramatic Workshop din New York, avându-i colegi pe Marlon Brando, Walter Matthau, Tony Curtis, Rod Steiger şi Bea Arthur.

A rămas în memoria cinefililor pentru rolul interpretat în filmul dramatic "Scarface", în care a interpretat poliţistul sub acoperire care l-a arestat pe Tony Montana - personajul jucat de Al Pacino - pentru evaziune fiscală.

"Scarface" a fost cel de-al doilea film în care Ted Beniades a apărut alături de Al Pacino. Cei doi actori au jucat pentru prima dată împreună într-un alt film emblematic, "Serpico", lansat în 1973.

A jucat în alte două filme celebre, "Un cuplu ciudat/ The Odd Couple" (1968) şi "The Next Man" (1976) - în care l-a avut ca partener pe Sean Connery -, dar şi în câteva seriale de succes, precum "The Equalizer", "Dark Shadows", "N.Y.P.D." şi "The Jackie Gleason Show".

Ted Beniades a jucat şi pe Broadway, inclusiv în spectacolele "Mister Roberts", alături de Henry Fonda, şi musicalul "Wonderful Town", în timpul celui din urmă cunoscând-o şi pe viitoarea lui soţie, actriţa Marion Lauer.

Cei doi au fost căsătoriţi vreme de 55 de ani până la decesul actriţei, în 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici