Tera-turtle, cea mai mare structură plutitoare construită vreodată. Când va fi gata

  • Cea mai recentă ambarcaţiune de lux care a ajuns pe piaţă este Pangeos - numită astfel după Pangea, un supercontinent care a existat acum 200 de milioane de ani până la 335 de milioane de ani.
  • Pentru a-l construi, va fi necesară suma de 8 miliarde de dolari, potrivit designerilor Lazzarini.
4983 afișări
Imaginea articolului Tera-turtle, cea mai mare structură plutitoare construită vreodată. Când va fi gata

Sursa foto: Twitter

Nu e de mirare că este atât de scump, când acesta, dacă va fi finanţat, va deveni cea mai mare structură plutitoare construită vreodată. Se va întinde pe o lungime de 550 de metri şi o lăţime de 610 metri.

Un adevărat "oraş plutitor", potrivit lui Lazzarini, iahtul va avea spaţiu pentru hoteluri, centre comerciale, parcuri şi chiar porturi pentru nave şi avioane mai mici, pentru ca oaspeţii să ajungă acolo cu stil. Şi stil va fi, având în vedere că are forma unei broaşte ţestoase, potrivit CNN.
 
De asemenea, ar fi nevoie de un loc special pentru a-l construi - unul care nu există în prezent. Designerii au propus Arabia Saudită ca locaţie. Aproximativ un kilometru pătrat de mare ar trebui să fie dragat şi să se construiască un baraj circular înainte de a putea începe construcţia. Designerii au desemnat ca locaţie ideală un spaţiu în portul King Abdullah, la 81 de mile nord de Jeddah.
 
Împărţit în blocuri ca un oraş real, Pangeos are un port şi o piaţă principală, din care se desprind în spirală alte clădiri. O zonă „superioară", înconjurată de spaţii verzi, ar urma să servească drept loc de aterizare pentru avioane.
 
Sub spaţiul de locuit s-ar afla 30.000 de "celule" care ar menţine structura pe linia de plutire. Subsolul ar urma să fie construit din oţel. Ar avea un pescaj masiv de 30 de metri  şi ar putea naviga cu o viteză de cinci noduri, deşi "aripile" ar extrage energie din rezistenţa la înaintare şi din valurile care se sparg de navă. Acoperişul ar avea panouri solare pentru a alimenta iahtul cu energie.
 
În loc să opereze dintr-un anumit port sau să aibă un itinerar prestabilit, tera-turtle ar naviga pur şi simplu, făcând din călătorie o destinaţie. Din nou, perfect pentru un personaj negativ din Bond.
 
Lazzarini speră că această construcţie ar putea începe în 2033 şi va fi gata în aproximativ opt ani. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici