Tesla revoluţionează piaţa auto. Anunţul făcut de companie ar putea schimba modul în care folosim maşinile

După ce până acum a produs maşini de lux în doar câteva exemplare, gigantul american Tesla a lansat primul model care urmează să fie produs în serie, cel mai ieftin de până acum.

4427 afișări
Imaginea articolului Tesla revoluţionează piaţa auto. Anunţul făcut de companie ar putea schimba modul în care folosim maşinile

Noul model de maşină ar putea produce o schimbare majoră în ceea ce priveşte achiziţionarea şi utilizarea autoturismelor electrice, scrie Gândul.

Primii care se vor bucura de noul model sunt 30 de angajaţi ai companiei care au primit deja cheile maşinii în valoarea de 35.000 de dolari, cu o autonomie de 354 de kilometri. Curiozitatea şi dorinţa de cumpărare sunt, însă, mult mai mari, lista de aşteptare fiind deja formată din peste 500.000 de oameni. 

Este primul model de tip „popular" produs de Tesla, care doreşte să-şi extindă această linie de producţie la nivel de serie, cu toate că, la preţul de pornire de 35.000 de dolari, maşina este ceva mai scumpă decât altele din aceeaşi nişă aflate deja pe piaţă. De exemplu, hibridul Chevrolet Volt este cu aproape 1.000 de dolari mai accesibil (porneşte de la 34.100), iar electricul Nissan Leaf de la 30.680 de dolari. 

În luna aprilie, compania Tesla, cofondată de Elon Musk, a întrecut General Motors (GM) şi a devenit cel mai valoros producător de maşini din Statele Unite, cu o capitalizare de piaţă de peste 50 de miliarde de dolari, potrivit Bloomberg.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici