The Animals & Friends au adus la Bucureşti hiturile anilor '60

The Animals & Friends au adus hiturile anilor '60, printre care "The House of the Rising Sun" şi "Don't Let Me Be Misunderstood", sâmbătă seară la Bucureşti, în cadrul unui concert susţinut în Jukebox Club.

32 afișări
Imaginea articolului The Animals & Friends au adus la Bucureşti hiturile anilor '60

The Animals & Friends au adus la Bucureşti hiturile anilor '60

Din categoria trupelor de aur, The Animals a intrat în istoria rockului cu hituri fredonate de generaţii, difuzate oricând pe posturile de radio. "The House of the Rising Sun", "We Gotta Get Out of This Place" şi "Don't Let Me Be Misunderstood" sunt doar câteva dintre ele.

Formula The Animals & Friends îi păstrează în componenţă pe doi dintre fondatorii trupei: John Steel - tobe şi Mickey Gallagher - claviaturi (care de-a lungul anilor a colaborat cu The Blockheads, Paul McCartney, The Clash, Eurythmics). Alături de ei, au fost invitaţi muzicieni de calibru - "friends": Peter Barton (voce, bas, ex Boomtown Rats Roberts & Crowe, Wayne Fontana's Mindbenders) şi John E. Williamson (voce, chitară, ex Titanic).

La concertul trupei, susţinut sâmbătă seară la Bucureşti, au participat aproximativ 500 de persoane. Veniţi, după cum a spus şi vocalul trupei, "tocmai din 1965", membrii fondatori ai trupei, John Steel şi Mickey Gallagher, au adus în Jukebox Club, alături de mai noii membri ai formaţiei, ritmurile de country, blues sau rock'n'roll.

Dacă la început publicul a preferat să îi privească pe muzicieni de la depărtare, unii dintre cei prezenţi la concert fiind aşezaţi la mese, iar alţii contemplându-i de lângă scenă, spre jumătatea show-ului, care s-a întins pe durata a aproximativ două ore, mai multe cupluri s-au adunat să danseze exact ca în perioada de glorie a trupei. Spectacolul a avut parte şi de o pauză pentru ca trupa "să bea o halbă cu bere rece". Astfel că, între "I Put A Spell On You" şi "Don't Let Me Be Misunderstood", spectatorii au avut un moment de respiro.

Concertul a inclus şi un moment nostalgic, când au fost amintiţi membrii trupei care între timp au decedat. Lor le-a fost dedicată melodia "It's My Life".

Seara nu se putea încheia fără marele hit al formaţiei. Astfel, la bis, The Animals au cântat "The House of the Rising Sun".

Înfiinţată în Marea Britanie, la începutul anilor 1960, trupa a trecut prin numeroase avataruri, având o biografie tumultoasă, cu mutări de pe un continent pe altul, cu schimbări de componenţă. Muzicienii au devenit cunoscuţi în SUA ca parte din "invazia britanică" şi au ajuns cu zece piese pe poziţiile fruntaşe din UK Singles Chart şi US Billboard Hot 100.

Membrii The Animals au fost incluşi în Rock and Roll Hall of Fame în 1994.

Cea mai iubită piesă The Animals, "The House of the Rising Sun", este de fapt o veche melodie folk americană, cu origine necunoscută, preluată şi reinterpretată de o multitudine de artişti (de la The Beatles la The Door, de la Sinead O'Connor la Muse). Totuşi, cea mai cunoscută şi cea mai cerută versiune rămâne varianta The Animals. Criticii muzicali au comentat piesa în interpretarea The Animals ca fiind "primul hit folk-rock", numind-o "un hit revoluţionar", care "a schimbat pentru totdeauna faţa muzicii moderne".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici