"The Artist", desemnat cel mai bun film al anului la gala premiilor Lumière 2012

Lungmetrajul "The Artist", regizat de Michel Hazanavicius, a fost desemnat cel mai bun film al anului, vineri seară, la cea de-a 17-a gală de decernare a premiilor Lumière, considerate versiunea franceză a Globurilor de Aur.

278 afișări
Imaginea articolului "The Artist", desemnat cel mai bun film al anului la gala premiilor Lumière 2012

"The Artist", desemnat cel mai bun film al anului la gala premiilor Lumière 2012

Pelicula "The Artist" s-a impus la categoria "cel mai bun film al anului" în faţa lungmetrajelor "L'apollonide (Souvenirs de la maison close)", de Bertrand Bonello, "Afaceri de stat/ L'exercice de l'Etat", de Pierre Schoeller, "Le Havre", de Aki Kaurismaki, şi "Intouchables", de Eric Toledano şi Olivier Nakache, informează hollywoodrepoter.com.

Berenice Bejo a fost desemnată "cea mai bună actriţă" pentru rolul principal din "The Artist", un tribut turnat în alb negru adus filmelor mute din epoca de glorie a Hollywoodului.

Omar Sy s-a impus la categoria "cel mai bun actor" pentru rolul din comedia "Intouchable", un răsunător succes de casă în Franţa, în 2011.

Maiwenn Le Besco s-a impus la categoria "cel mai bun regizor" pentru filmul "Polisse", recompensat cu premiul juriului la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes 2011.

Premiul pentru cel mai bun scenariu a revenit cineastului Robert Guediguian, autorul scenariului filmului "Les neiges du Kilimandjaro".

Alice Barnole, Adele Haenel şi Celine Sallette au împărţit premiul decernat la categoria "cea mai bună actriţă debutantă" pentru rolurile lor de prostituate din filmul "L'apollonide (Souvenirs de la maison close)", regizat de Bertrand Bonello. Denis Menochet a fost desemnat "cel mai bun actor debutant" pentru rolul din pelicula "Les Adoptes", regizată de Melanie Laurent.

Lungmetrajul canadian "Incendii/ Incendies" a fost desemnat cel mai bun film francofon realizat în afara graniţelor Franţei.

Cea de-a 17-a gală anuală a premiilor Lumière a avut loc vineri seară la City Hall din Hotel de Ville din Paris şi a fost prezidată de actriţa Catherine Jacob. Cineastul Francis Veber a primit un premiu pentru întreaga carieră, iar organizatorii au acordat o "foarte onorabilă menţiune" câinelui din filmul "The Artist".

Premiile Lumière, echivalentul francez al Globurilor de Aur, au fost create în 1995 de producătorul galez Daniel Toscan du Plantier şi de corespondentul Newsweek Edward Behrare. Aceste distincţii sunt acordate în urma voturilor exprimate de jurnalişti străini din Paris.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici