The Hollywood Vampires: Johnny Depp şi "vampirii" Alice Cooper şi Joe Perry, show electrizant la Bucureşti - GALERIE FOTO

"Vampiri", vedete şi muzicieni de carieră, solo-uri de chitară electrică, o chitară distrusă spre satisfacţia mulţimii, public delirant, adolescente încântate, focuri de artificii, un moment emoţionant cu Johnny Depp, urale şi aplauze. Într-un cuvânt concertul The Hollywood Vampires de la Bucureşti.

3540 afișări
Imaginea articolului The Hollywood Vampires: Johnny Depp şi "vampirii" Alice Cooper şi Joe Perry, show electrizant la Bucureşti - GALERIE FOTO

The Hollywood Vampires: Johnny Depp şi "vampirii" Alice Cooper şi Joe Perry, show incendiar la Bucureşti - GALERIE FOTO (Imagine: Andreea Alexandru / Mediafax Foto)

Bucureşteni şi străini au fost prezenţi, luni seară, în parcarea de la Romexpo la unul din evenimentele electrizante ale verii: concertul The Hollywood Vampires. Tânăra formaţia înfiinţată în 2015 de veteranul Alice Cooper, Johnny Depp şi Joe Perry, chitaristul de la Aerosmith, a fost primită cu urale, aplauze şi curiozitatea publicului românesc.

"Vampirii" nu şi-au făcut apariţia până nu s-a lăsat întunericul peste mulţimea compactă de rockeri, fani şi novici atraşi atât de perspectiva de a-l vedea de Depp, cât şi de celelalte două nume consacrate în genul (hard) rock-ului.

Deşi nu a cântat vocal, Alice Cooper ducând cu versatilitate şi energie în ciuda celor 68 de ani piese consacrate din repertoriul unor trupe legendare ca The Who, The Doors, Pink Floyd, Led Zeppelin, Johnny Depp a încântat publicul cu solo-rile sale de chitară. Mai fermecător decât în imaginile care împânzesc internetul, Depp la cei 52 de ani pe care îi va împlini peste câteva zile, a dat dovada că un actor poate face muzică, iar prezenţa sa scenică, modul în care s-a mişcat, a fumat şi a cântat au transmis publicului că Depp nu îşi asumă măşti şi că se joacă pe sine. Ceva din Captain Jack Sparrow, ceva de trixter pirat şi Gavroche rebel cu tatuaje pe braţe şi veston purtat peste o ie hippie s-a văzut şi luni seară pe scena de la Romexpo.

 

Spectacolul a fost unul total: de la focurile de artificii de la începutul şi finalul concertului, până la jocul de lumini, dar marea „vedetă” a serii nu a fost doar Johnny Depp, ci trio-ul excelent de chitară electrică. De altfel, sonorizarea a fost fără cusur, genul de concert în care fiinţa vibrează a muzică. Show-ul a fost o noutate şi prin concept; s-a cântat vibrant, fără pauză, melodie după melodie într-o beţie a sunetelor acute şi a chitarelor electrice.

Melodia ”20th Century Boy” a trupei T-Rex a dat startul showului, o melodie electrizantă, ritmată, Alice Cooper făcându-şi apariţia cu binecunoscutul său machiaj dramatic, în pantaloni de piele cu o bluză romantică cu dantelă, vestă, mănuşi de piele la care a asortat un inel-statement învârtind cu mare abilitate un sceptru. De altfel, pentru cei care nu l-au mai ascultat pe rockerul american care a mai susţinut în România un spectacol în 2011, aceasta a fost ocazia perfectă. Concertul Hollywood Vampires din Bucureşti a fost un delir de peste o oră şi jumătate, timp în care spectatorii au prizat muzica, hard rock-ul - un drog de mare risc a cuprins într-o stare de graţie întregul public.

Alice Cooper a ţinut să precizeze că este încâtat să cânte în ţara vampirilor: „Suntem Hollywood Vampires în ţara vampirilor. În seara asta vă vrem urechile, mai târziu vă vom vrea gâturile”, a glumit artistul în ovaţiile publicului.

Melodii precum “20th Century boy” (T-Rex), ”Whole Lotta Love” (Led Zeppelin), ”My Generation” (The Who), ”Manic Depression” (Jimi Hendrix), ”Ace Of Spades” (Motörhead), John Lennon ”Cold Turkey” şi ”Come Together”, dar şi ale unor formaţii încă active azi, precum The Rolling Stones, precum şi melodia ”School’s Out” a lui Alice Cooper, au fost transpuse instrumental şi vocal şi interpretate într-o manieră personală de Cooper, Perry, alături de restul membrilor trupei: Robert DeLeo (Stone Temple Pilots), Matt Sorum (Guns N’ Roses şi Velvet Revolver) Tommy Henriksen (Alice Cooper Band) şi muzicianul Bruce Witkin.

Un moment intens a fost când chitaristul Joe Perry a făcut ţândări o chitară albă la finalul melodiei ”My Generation”, spre deliciul publicului care a aplaudat frenetic ca apoi să o înlocuiască cu una nouă pe care avea lipită o imagine cu chipul lui Jimi Hendrix. Perry a arătat ce înseamnă să fii instrumentist şi rocker de o viaţă, acesta interpretând magistral o melodie blues de la Fleetwood Mac, ”Stop Messin’ Around”. Printre alte lucruri intedite ale serii a fost şi modul în care Alice Cooper a „condimentat” spectacolul cântând în câteva melodii pasaje la muzicuţă.

De asemenea, emoţia a fost palpabilă când Alice Cooper a anunţat melodia „As Bad As I Am” compusă chiar de Depp, publicul fiind extaziat, aplaudând îndelung. O altă melodie pe gustul publicului a fost ”My Dead Drunk Friends” compusă de Cooper alături de membrii trupei în memoria artiştilor care se întâlneau în clubul Hollywood Vampires, mai precis în Rainbow Room pentru nopţi nesfârşite de beţie. Alice Cooper a mărturisit că toţi muzicienii din acea cameră nu mai sunt în viaţă cu excepţia sa: „Eu sunt singurul supravieţuitor. Cântecul ăsta e despre ei”. De altfel, melodia a fost un memento mori, dar şi un tribut adus foştilor colegi precum John Lennon sau Harry Nilsson.

Din seara plină de vibraţie nu au lipsit omagiile pentru David Bowie, ”Rebel Rebel”, din nou într-o interpretare personală a trupei.

Nu în ultimul rând, membrii The Hollywood Vampires au sărbătorit pe scenă, în avans, cu un tort şi o felicitare ziua lui Johnny Depp, actorul urmând să împlinească pe 9 iunie 52 de ani. Depp a rămas cu totul surprins la vederea tortului, dovadă că acest gest de prietenie şi de preţuire din partea colegilor de trupă a fost unul surpriză. Publicul i-a cântat special lui Depp „La mulţi ani!” în engleză.

La finalul concertului, Alice Cooper a transmis publicului un mesaj de mulţumire: „Mulţumesc, Bucureşti!” exprimând că „Ne vom întoarce pentru sângele vostru”, ceea ce poate fi chiar promisiunea unui nou concert în viitor.

Hollywood Vampires au ales doar cinci ţări europene în care să concerteze anul acesta, printre care şi România, show-ul de la Bucureşti fiind singurul din estul Europei. Formaţia a venit în România în acelaşi an în care a cucerit scena premiilor Grammy, acolo unde i-au adus un tribute lui Lemmy Kilmister, frontmanul trupei Motorhead.

Alice Cooper este şi cel care a dat numele supergrupului, The Hollywood Vampires, după clubul exclusivist al anilor ’70 din Los Angeles în care activitatea principală era consumul de băuturi alcoolice. Din acest grup select au facut parte Ringo Starr & John Lennon (The Beatles), Keith Moon (The Who), Jim Morrison (The Doors), Jimi Hendrix, Mickey Dolenz sau Harry Nilsson.

Trupa a luat fiinţă în urmă cu trei ani, când Alice Cooper, împreună cu bunii săi prieteni, Johnny Depp şi Joe Perry, s-au întâlnit şi au decis să ducă mai departe stindardul spiritual al clubului „Hollywood Vampires”, interpretând piesele colegilor de breaslă care nu se mai află printre noi, dar care vor trăi veşnic graţie moştenirii culturale şi muzicale pe care au lăsat-o.

Seara de 6 iunie s-a încheiat cu un foc de artificii, completând un show care va rămâne unul dintre spectacolele-reper ale verii anului 2016.

Turneul trupei The Hollywood Vampires nu se termină aici. Muzicienii continuă spectacolele în SUA începând cu data de 1 iulie, 17 spectacole fiind anunţate, potrivit paginii web a formaţiei .

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici