"The Hurt Locker" şi "Up in the Air", premiate de Sindicatul Scenariştilor Americani

Filmele "The Hurt Locker" şi "Sus, în aer/ Up in the Air", aflate în cursa pentru Oscar, au fost premiate sâmbătă de Sindicatul Scenariştilor Americani (Writers Guid of America - WGA) pentru "cel mai bun scenariu original", respectiv pentru "cel mai bun scenariu adaptat".

20 afișări
Imaginea articolului "The Hurt Locker" şi "Up in the Air", premiate de Sindicatul Scenariştilor Americani

Imagine din filmul "The Hurt Locker" în regia lui Kathryn Bigelow (Foto: Mediafax Foto/AFP)

Mark Boal, scenaristul dramei "The Hurt Locker", în regia lui Kathryn Bigelow, a fost recompensat de WGA pentru "cel mai bun scenariu original", în timp ce Sheldon Turner şi Jason Reitman au câştigat premiul pentru "cel mai bun scenariu adaptat", pentru drama "Sus, în aer".

Jason Reitman, care semnează şi regia peliculei "Sus, în aer", cu George Clooney, i-a mulţumit, la primirea distincţiei, tatălui său, producătorul Ivan Reitman, povestind că acesta l-a încurajat când a citit scenariul.

Pe de altă parte, în discursul său, Mark Boal a spus că se simte onorat că este scenarist şi a vorbit şi despre trupele din Irak, de care a fost alături ca jurnalist înainte să scrie scenariul pentru "The Hurt Locker", în care sunt prezentaţi cei care se ocupă de dezamorsarea bombelor. Aceştia i-au arătat "tragedia şi haosul şi iadul cu care se confruntă zi de zi", a spus scenaristul.

Premiul pentru "cel mai bun scenariu de documentar" a fost obţinut de Mark Monroe, pentru "The Cove", peliculă ce prezintă masacrarea delfinilor într-un golf din Japonia.

De asemenea, echipa de scenarişti a serialului de televiziune "Mad Men" a fost recompensată de WGA.

Sindicatul Scenariştilor Americani reprezintă profesioniştii din cinema şi televiziune iar premiile anuale pe care le oferă reprezintă adesea un indicator pentru acordarea Oscarurilor pentru "cel mai bun scenariu original" şi "cel mai bun scenariu adaptat", deoarece mai mulţi membri WGA fac parte şi din Academia de Film Americană, care acordă cele mai mari distincţii din cinematografie.

Până în prezent "The Hurt Locker" a mai fost recompensat şi de sindicatul producătorilor şi cel al regizorilor din SUA şi este considerat unul dintre filmele preferate la Oscar, alături de blockbuster-ul "Avatar", dar şi de dramele "Precious" şi "Sus, în aer".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici