The Royal Photographic Society a anunţat câştigătorii principali ai competiţiei la care au participat peste 1.000 de fotografi

The Royal Photographic Society a desemnat câştigătorii competiţiei ”Fotograful Anului”, care premiază poveştile din spatele pozelor făcute în timpul explorărilor ştiinţifice.

866 afișări
Imaginea articolului The Royal Photographic Society a anunţat câştigătorii principali ai competiţiei la care au participat peste 1.000 de fotografi

sursă foto: facebook Sue Flood Photography

Peste 1.000 de fotografi amatori şi profesionişti s-au înscris în competiţia celor de la The Royal Photographic Society, relatează BBC. Pozele înscrise au surprins fenomene deosebite, de la perspective microscopice până la imagini complexe care surpind schimbările climatice. Pozele vor putea fi admirate şi în cadrul unei expoziţii virtuale, parte din Festivalul de Ştiinţă de la Manchester.

Iată, mai jos, câştigătorii principali ai competiţiei, în funcţie de categorie. Aici poţi vedea şi câştigătorii categoriilor speciale.

1. Categoria Ştiinţă Generală: Fotograful Simon Brown

Fotografia lui Simon Brown surprinde epava SS Thistlegorm, o navă care s-a scufundat în Marea Roşie în anul 1941.

Imaginea a fost realizată din 15.005 de cadre care au fost etichetate cu date GPS şi combinate împreună.

„Combinarea artei cu ştiinţa este o furtună creativă perfectă, în care datele şi interpretarea vizuală se reunesc şi prezintă o viziune asupra lumii într-un mod complet nou”, a spus Brown.

2. Categoria Ştiinţă Generală, „tânărul fotograf”: Katy Appleton

Fotografia înscrisă de Katy Appleton surprinde lumina soarelui proiectată pe perete, după ce a trecut printr-o prismă.

"Am fost foarte încântată şi surprinsă când am aflat că imaginea mea a câştigat", a spus Appleton, după succesul ei la categoria sub 18 ani.

„Este o imagine foarte simplă şi cred că acest lucru arată că oricine poate participa, indiferent de vârsta lor sau de echipament”.

3. Categoria Schimbări Climatice: Sue Flood

Sue Flood a surprins un indicator geografic al Polului Nord, care ieşea dintr-un bloc de gheaţă scufundat.

„Schimbările climatice sunt reale şi gheaţa polară se topeşte într-un ritm alarmant, reprezentând o ameninţare gravă pentru sălbăticie şi pentru oamenii din întreaga lume”, a spus Flood.

4. Cateogoria Schimbări Climatice, ”tânărul fotograf”: Raymond Zhang

Fotografia lui Raymond Zhang surprinde o centrală solară din China, unde căldura din lumina soarelui este utilizată pentru a produce abur, care acţionează turbinele generatoare.

"Sunt foarte încântat de premiu şi sper că mai mulţi tineri vor începe să fie mai atenţi la schimbările climatice", a spus Zhang.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici