"Thriller", desemnat cel mai bun videoclip din toate timpurile. Pe ce loc se află "Bohemian Rhapsody"

Videoclipul piesei "Thriller" de Michael Jackson a ocupat prima poziţie în topul celor mai bune videoclipuri din toate timpurile, în urma unui sondaj realizat de editorii site-ului musicradar.com.

514 afișări
Imaginea articolului "Thriller", desemnat cel mai bun videoclip din toate timpurile. Pe ce loc se află "Bohemian Rhapsody"

"Thriller", desemnat cel mai bun videoclip din toate timpurile. Pe ce loc se află "Bohemian Rhapsody"

Videoclipul acestei piese intrate în legendă, în care Michael Jackson se transformă atât în vârcolac cât şi în zombie, a fost regizat de John Landis, în 1983. Specialiştii consideră că lansarea pe piaţă a videoclipului "Thriller" a marcat momentul în care videoclipurile pieselor pop au devenit o formă de artă independentă. Cu o durată de 14 minute, "Thriller" a fost cel mai scump videoclip realizat până atunci, având un buget de producţie de 500.000 de dolari.

Pe locul al doilea în sondajul realizat de editorii site-ului musicradar.com s-a clasat videoclipul piesei "Telephone", un duet Lady Gaga - Beyonce, informează ediţia electronică a tabloidului britanic The Sun. Acest videoclip are o durată de nouă minute şi a fost regizat de Jonas Akerlund.

Un alt videoclip celebru, cel al piesei "Bohemian Rhapsody", lansată de trupa britanică Queen în anul 1975, a ocupat poziţia a treia.

În Top 10, pe poziţiile următoare s-au clasat, în ordine, videoclipurile pieselor "Hurt" (Johnny Cash), "Sledgehammer" (Peter Gabriel), "Windowlicker" (Aphex Twin), "Smack My Bitch Up" (Prodigy), "Sabotage" (Beastie Boys), "Everlong" (Foo Fighters) şi "Heart Shaped Box" (Nirvana).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici