TIFF se mută la Bucureşti şi Sibiu, de miercuri

Publicul bucureştean şi sibian va putea viziona, începând de miercuri, filme marca TIFF 2011, festivalul care s-a desfăşurat la Cluj-Napoca în perioada 3 - 12 iunie şi care a inclus proiecţii-eveniment, spectacole de teatru şi concerte, expoziţii şi lansări, informează organizatorii.

180 afișări
Imaginea articolului TIFF se mută la Bucureşti şi Sibiu, de miercuri

TIFF se mută la Bucureşti şi Sibiu, de miercuri (Adrian Paduretu/Mediafax Foto)

La Bucureşti, organizatorii - Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc - au pregătit, în perioada 15 - 24 iunie, cinefililor care nu au avut ocazia să ajungă la Cluj-Napoca, retrospectiva TIFF 2011.

Cinema Studio, Cinema Scala, Noul Cinematograf al Regizorului Român şi Cinema Elvira Popescu sunt spaţiile în care poate fi urmărită o selecţie a peliculelor prezentate la ediţia a zecea a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF).

Printre titlurile-hit se numără "Fără cale de întoarcere/ Sin retorno" al regizorului argentinian Miguel Cohan, câştigătorul trofeului Transilvania, precum şi al premiului pentru cel mai bun scenariu la ediţia a zecea a festivalului, "Baladă tristă de trompetă/ Balade triste de trompeta" al spaniolului Álex de la Iglesia, care şi-a adjudecat Leul de Argint pentru cea mai bună regie şi premiul pentru cel mai bun scenariu la Festivalul de la Veneţia, precum şi două premii Goya (dintre care unul la categoria "cele mai bune efecte speciale"), "Imperialiştii n-au murit!/ Imperialists are still alive" (regia: Zeina Durra), recompensat la TIFF 2011 cu premiul pentru cea mai bună interpretare.

"Drumul de întoarcere/ The way back" (regia: Peter Weir), cu Dragoş Bucur, Alexandru Potocean şi Colin Farell în distribuţie, "Omoară-mă, te rog/ Kill me please" al regizorului Olias Barco, câştigător al trofeului Marcus Aurelius pentru cel mai bun film la Festivalul de la Roma 2010 şi "Aleea regelui/ King's Road", al regizoarei Valdís Óskarsdóttir, aflat în competiţia oficială TIFF 2011 sunt alte câteva producţii care vor putea fi urmărite în cadrul retrospectivei TIFF 2011 de la Bucureşti.

În perioada 15 - 19 iunie, în fosta capitală culturală europeană Sibiu vor fi proiectate filme inspirate de celelalte arte. Ediţia din 2011 a TIFF Sibiu se doreşte a fi o celebrare a relaţiei dintre film şi celelalte arte. Festivalul sibian va conţine premiere absolute (filme care vor putea fi văzute numai la Sibiu, nu şi la Cluj), producţii româneşti recente (printre care "Principii de viaţă", regizat de Constantin Popescu, distins cu trofeul pentru cea mai bună regie la TIFF 2011, şi documentarul "Aproape de cer", filmat în Transilvania de Titus Faschina) şi filme-eveniment pentru marele public, proiectate în aer liber, în Piaţa Mare din Sibiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici