Tigrul care a străbătut India. Animalul a parcurs mai bine de 1.300 de kilometri în 9 luni

Un tigru din India a mers în căutarea prăzii mai bine de 1.300 de kilometri timp de 5 luni, înregistrând astfel unul dintre cele mai lungi drumuri parcurse vreodată de un animal, potrivit BBC.

542 afișări
Imaginea articolului Tigrul care a străbătut India. Animalul a parcurs mai bine de 1.300 de kilometri în 9 luni

Tigrul care a străbătut India a parcurs mai bine de 1.300 de kilometri în 9 luni

Tigrul, conectat la un dispozitiv de urmărire radio, a plecat în luna iunie din rezervaţia naturală unde trăia şi a ajuns în statul Maharashtra din vestul ţării. Animalul a fost monitorizat pe măsură ce traversa întreaga ţară, iar cei care i-au urmărit parcursul au declarat că tigrul s-a întâlnit o singură dată, fără consecinţe grave, cu un om care l-a găsit sub tufişul în care se adăpostise. Experţii cred că masculul de doi ani şi jumătate ar fi pornit în căutarea prăzii, a unui nou teritoriu sau pentru a se împerechea.

Animalul este unul dintre cei trei pui ai unei femele din aceeaşi rezervaţie naturală şi a purtat zgarda care a permis localizarea acestuia începând cu luna februarie, a relatat BBC.

Specialiştii au declarat că tigrul nu a mers în linie dreaptă şi că informaţiile primite de la sateliţii GPS au înregistrat peste 5.000 de localizări ale animalului în ultimele nouă luni. Acesta se ascundea în timpul zilei şi călătorea noaptea, iar hrana lui principală era reprezentată de porcii sălbatici şi bovinele vânate pe traseu. Prădătorul nu şi-a făcut simţită prezenţa aproape deloc în comunităţile prin care a trecut: „Oamenii nici nu şi-au dat seama că un tigru trece prin curţile lor”, a comentat Dr. Habib, biolog la Institutul din India.

Din păcate, monitorizarea tigrului călător se apropie de final, întrucât zgarda va rămâne curând fără baterie.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici