Timbre dedicate lui Nicole Kidman şi Russell Crowe, lansate în Australia

Actorii Nicole Kidman, Russell Crowe, Cate Blanchett şi Geoffrey Rush au fost onoraţi în Australia, ţara lor natală, prin emiterea unei serii speciale de timbre, care celebrează activităţile celor patru laureaţi ai premiului Oscar, informează accesshollywood.com.

46 afișări
Imaginea articolului Timbre dedicate lui Nicole Kidman şi Russell Crowe, lansate în Australia

Timbre dedicate lui Nicole Kidman şi Russell Crowe, lansate în Australia (Imagine: www.acceshollywood.com)

"Cate Blanchett, Russell Crowe, Nicole Kidman şi Geoffrey Rush sunt deja nume familiare. Timbrele vor reprezenta o amintire permanentă a amprentei pe care ei au lăsat-o asupra identităţii şi culturii Australiei", a declarat Graeme John, director de management al Australia Post.

Timbrele prezintă portretele celor patru actori şi câte o scenă din cele mai memorabile filme ale lor. Fiecare timbru valorează 55 de cenţi australieni, echivalentul a 39 de cenţi americani.

"Am un interes legitim în Australia", a declarat Kidman pentru Sydney Morning Herald. "Vreau ca şi copiii mei să locuiască aici, la un anumit moment din viaţa lor, să vadă cât este de minunat", a adăugat Kidman.

Această serie specială de timbre va fi lansată cu ocazia zilei naţionale a Australiei, pe 26 ianuarie.

Nicole Kidman a primit premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în 2003, pentru rolul din filmul "Orele", şi a colaborat cu un regizor australian (Baz Luhrmann) la musicalul "Moulin Rouge" şi drama "Australia". În ultimii ani, filmele în care Kidman a jucat, precum "O viaţă nouă" (2004), "Traducătoarea" (2005), "Diane Arbus" (2006), "Invazia" (2007) şi "Margot at the Wedding" (2007) nu au avut, însă, un mare succes comercial.

Russell Crowe a jucat sub bagheta lui Ridley Scott în filmele "Gladiatorul", pentru care a fost recompensat cu un premiu Oscar, "Un an bun" şi "Gangster american". De asemenea, cei doi vor colabora şi la o nouă versiune a poveştii lui Robin Hood, intitulată "Nottingham", care va intra în producţie la începutul lui 2009.

Cate Blanchett a jucat în filme precum "Elizabeth - Regina virgină" (1998), în regia lui Shekar Kapur, "Veronica Guerin" (2003), de Joel Schumacher, "Stăpânul inelelor", de Peter Jackson, "Misterele Berlinului" (2006), de Steven Soderbergh, "Babel" (2006), de Alejandro Gonzalez Inarritu, "Jurnalul unui scandal" (2006), de Richard Eyre, şi "I'm not there" (2007), de Todd Haynes. Actriţa a câştigat un premiu Oscar pentru rolul din "Aviatorul" (2004).

Geoffrey Roy Rush este un actor australian care a câştigat premiile Globul de Aur, BAFTA şi Oscar pentru rolul din "Shine" (1996). Printre filmele în care a jucat se numără "Piraţii din Caraibe", "În căutarea lui Nemo", "Munchen" şi "Elizabeth - Epoca de Aur".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici