Tokyo, oraşul unde se mănâncă cel mai bine din lume - GALERIE FOTO

Tokyo s-a clasat, pentru a doua oară consecutiv, în fruntea oraşelor preferate de persoanele pasionate de gastronomie, datorită numeroaselor restaurante din capitala niponă şi a ingredientelor speciale folosite în preparatele culinare, potrivit revistei americane Food & Wine.

329 afișări
Imaginea articolului Tokyo, oraşul unde se mănâncă cel mai bine din lume - GALERIE FOTO

Tokyo, oraşul unde se mănâncă cel mai bine din lume (Imagine: Mediafax Foto/AFP)


GALERIE FOTO

Acesta este cea de-a patra ediţie a clasamentului anual realizat de publicaţia americană, care onorează cele mai apreciate oraşe din lume, prin prisma diversităţii şi calităţii preparatelor culinare.

Barcelona s-a clasat pe locul al doilea, fiind urmată de Copenhaga, Londra şi New York.

"Tokyo este oraşul unde se mănâncă cel mai bine în lume", a declarat Jen Murphy, editorul secţiunii "Travel" de la revista Food & Wine. "Acolo se duc să lucreze toţi marii maeştri bucătari cu spirit de inovaţie. Cei de acolo au şi o adevărată tradiţie a mâncării. Sunt cu mult înaintea noastră", a explicat jurnalistul american.

Toate oraşele din fruntea acestui clasament oferă vizitatorilor "meniuri fantastice, la toate categoriile de preţuri", a explicat Murphy.

O mare surpriză este excluderea din selectul top a Parisului, care abundă în restaurante de lux şi care anul trecut s-a clasat pe poziţia a doua în clasament. Deşi acest rezultat nu reprezintă o palmă dată bucătăriei franceze, care rămâne în continuare printre cele mai bune din lume, Jen Murphy a explicat această situaţie: "În momentul de faţă, nu mai există entuziasm pe scena gastronomică de acolo".

În schimb, scena mondială gastronomică a fost sever afectată de criza economică mondială.

De exemplu, Moscova s-a aflat în cursa pentru obţinerea unui loc în clasamentul ediţiei precedente, dar a ieşit din vederea redactorilor revistei americane, din cauza recesiunii economiei Rusiei.

În timp ce numărul ieşirilor pentru o cină la restaurant se diminuează pe plan mondial, maeştrii bucătari din lumea întreagă continuă totuşi să creeze meniuri extraordinare, folosind ingrediente speciale şi dovedind multă imaginaţie.

"Întotdeauna vor exista pasionaţi de gastronomie care vor zbura spre Copenhaga pentru a gusta preparate speciale", a completat Jen Murphy.

Vezi şi:

GALERIE FOTO - Cele mai tari invenţii din lume

Fotografii memorabile

GALERIE FOTO - Locuri în care merită să ajungi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici