Tom Cruise a obţinut un ordin de restricţie împotriva unui veteran din Irak

Un judecător american a emis un ordin de restricţie pe numele unui veteran al războiului din Irak, după ce acesta l-a hărţuit pe actorul Tom Cruise, încercând să-l convingă să adere la cauza veteranilor.

17 afișări
Imaginea articolului Tom Cruise a obţinut un ordin de restricţie împotriva unui veteran din Irak

Tom Cruise a obţinut un ordin de restricţie împotriva unui veteran din Irak (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Edward Van Tassel, în vârstă de 29 de ani, a vrut să îi înmâneze scrisoarea personal lui Cruise, cu scopul de a-l convinge să adere la cauza veteranilor, potrivit declaraţiei lui Robert Landheer, avocatul fostului soldat.

Van Tassel s-a dus la reşedinţa lui Cruise din Beverly Hills, mai întâi pe 3 decembrie, iar apoi din nou pe 7 decembrie, în încercarea lui de a preda această scrisoare direct în mâinile celebrului actor, a declarat Landheer.

George Eskin, judecător al Curţii Superioare din Santa Barbara, a emis, miercuri, un ordin de restricţie pe numele lui Van Tassel, pentru a-l împiedica pe acesta să se mai apropie de Cruise sau de reşedinţa acestuia.

"S-a întors acasă, la fel ca multe sute de alţi veterani, rănit şi suferind", a declarat Landheer.

Bert Fields, avocatul lui Cruise, a declarat că actorul nu a cerut un ordin de restricţie. "Tom nici nu ştia despre asta, dar judecătorul a făcut ceea ce trebuia", a explicat Fields.

Van Tassel a fost arestat în noiembrie şi acuzat de port ilegal de armă, după ce s-a aşezat în mijlocul unei autostrăzi din Santa Barbara şi a început să agite în aer un pistol, gest descris de avocaţi ca fiind o încercare de protest.

După această arestare, Van Tassel a fost internat în spitalul foştilor veterani de război din Los Angeles, dar a părăsit instituţia la scurt timp.

Van Tassel este în prezent internat în spital, unde primeşte tratament psihiatric, şi nu mai are voie să părăsească clădirea, a declarat Landheer.

Fields a declarat că starului american îi pare rău pentru situaţia veteranilor, "nu doar pentru a celor din Irak, ci şi pentru cea a tuturor veteranilor din toate războaiele", "aceşti oameni având neapărat nevoie să fie îngrijiţi".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici