Tom Hanks, înrudit cu fostul preşedinte american Abraham Lincoln

Tom Hanks este înrudit cu unul dintre cei mai cunoscuţi preşedinţi ai Statelor Unite ale Americii, Abraham Lincoln, a dezvăluit actorul american.

750 afișări
Imaginea articolului Tom Hanks, înrudit cu fostul preşedinte american Abraham Lincoln

Tom Hanks (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Întrucât a câştigat deja două premii Oscar, Tom Hanks este considerat unul dintre "capetele încoronate" de la Hollywood.

Actorul în vârstă de 56 de ani a anunţat într-un interviu recent că este însă înrudit nu cu o familie regală, ci cu fostul preşedinte american Abraham Lincoln, informează dailymail.co.uk. Tom Hanks este un verişor de grad îndepărtat al fostului preşedinte, prin mama acestuia, Nancy Hanks.

Detaliile despre această legătură genealogică au fost dezvăluite chiar de actor, care va asigura vocea naratorului într-un film intitulat "Killing Lincoln".

Acest thriller istoric combină imagini generate pe computer cu documente rare provenind din arhivele istorice şi este realizat de National Geographic Channel.

Filmul are la bază romanul omonim scris de Bill O'Reilly. Actorul Billy Campbell va interpreta rolul lui Lincoln, Jesse Johnson, pe cel al asasinului acestuia, John Wilkes Booth, iar Geraldine Hughes o va juca pe Mary Todd Lincoln.

Tom Hanks ştia încă din copilărie că este o rudă îndepărtată a preşedintelui Lincoln, întrucât detaliile despre această înrudire au fost transmise de la o generaţie la alta în familia lui numeroasă.

Actorul american spune că i-a plăcut foarte mult să citească pasaje din celebrul "Discurs de la Gettysburg" (susţinut de Abraham Lincoln pe 19 noiembrie 1863, n.r.), în 2009, la ceremonia de inaugurare în funcţie a actualului preşedinte american Barack Obama.

"Sunt înrudit cu Abraham Lincoln. Pe mama lui o chema Nancy Hanks, iar membrii din ramura mea familială erau ori verişori ori rude prin alianţă ori rudele sărace ale familiei Lincoln", a spus Tom Hanks.

Tom Hanks a fost la un moment dat avut în vedere pentru rolul principal în filmul "Lincoln", regizat de Steven Spielberg, ce va fi lansat în Statele Unite în luna noiembrie.

Starul american a renunţat însă la acest proiect, spunând că actorul care îl va interpreta pe Lincoln trebuie să fie un bărbat înalt, iar el nu are aceeaşi statură cu Daniel Day-Lewis, starul britanic care a fost ales în cele din urmă pentru acest rol.

Experţii în genealogie au confirmat faptul că Tom Hanks este un descendent al familiei preşedintelui Lincoln.

Abraham Lincoln s-a născut pe 12 februarie 1809, iar părinţii lui se numeau Thomas Lincoln şi Nancy Hanks. Nancy a murit când Lincoln avea nouă ani. Abraham Lincoln a avut o soră mai mare, care a murit la vârsta de 20 de ani. Abraham Lincoln nu a avut urmaşi direcţi, din cauza tragediilor care au lovit familia sa, dar şi a faptului că mulţi dintre descendenţii familiei Lincoln nu s-au căsătorit. Doar unul dintre copiii fostului preşedinte american, Robert, a trăit până la o vârstă adultă. El a avut trei copii. Ultimul descendent direct al lui Lincoln a murit în anul 1984.

Abraham Lincoln (1809-1865), unul dintre cei mai admiraţi preşedinţi americani - şi primul care a fost asasinat - a fost ales cu câteva săptămâni înainte de izbucnirea Războiului de Secesiune şi a fost ucis la cinci zile după încheierea oficială a acestui conflict dintre Nord şi Sud.

Lincoln a rămas în istorie drept preşedintele care a semnat actul de emancipare a americanilor de culoare, care a condus la abolirea sclaviei.

Asasinul John Wilkes Booth, executat de armată la două săptămâni după asasinat, era un simpatizant al Sudului.

Tom Hanks, dublu laureat cu Oscar pentru rolurile din filmele "Forrest Gump" (1994) şi "Philadelphia" (1995), a putut fi văzut în ultimii ani pe marile ecrane în "Codul lui Da Vinci" şi "Îngeri şi demoni" - ambele realizate pe baza romanelor omonime scrise de Dan Brown, dar şi alături de Julia Roberts, în filmul "Larry Crowne", pe care l-a regizat şi produs.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici