Tonul vocii - un barometru al infidelităţii

Femeile cu vocea înaltă stridentă şi bărbaţii cu voce joasă prezintă mai multe probabilităţi de a fi infideli partenerului de viaţă, spun cercetătorii canadieni într-un studiu publicat în revista online Evolutionay Psichology.

565 afișări
Imaginea articolului Tonul vocii - un barometru al infidelităţii

Tonul vocii - un barometru al infidelităţii (Imagine: Shutterstock)

Participanţii la acest studiu au fost invitaţi să asculte două versiuni ale unor clipuri înregistrate de o voce masculină, respectiv una feminină, modificate pe computer.

Cercetătorii au constatat că femeile cred că probabilitatea ca un bărbat să fie infidel este cu atât mai mare cu cât vocea este mai joasă. La rândul lor, bărbaţii cred că, cu cât tonalitatea vocii unei femei este mai ridicată, cu atât probabilitatea ca acestea să fie infidele este mai mare.

Legătură dintre tonalitatea vocii şi infidelitate este explicată de hormoni, spun cercetătorii de la Universitatea McMaster din Hamilton, Ontario.

"Bărbaţii cu niveluri ridicate de testosteron au o voce gravă, în timp ce un nivel ridicat de estrogen face vocea femeilor mai stridentă", spune profesorul David Feinberg, consilier pentru acest studiu.

"Infidelitatea este costisitoare - având un impact emoţional, costuri financiare mari şi presupunând potenţiala pierdere a unei familii. Ceea ce sugerează că, în timpul procesului evolutiv, am găsit modalităţi de a evita parteneri care pot fi infideli - acesta fiind un mecanism de protecţie", a spus Jillian O'Connor, de la Departamentul de psihologie, neuroştiinţe şi ştiinţe ale comportmentului din cadrul Universităţii McMaster, autor principal al studiului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici