Topul celor mai generoase ţări din lume: Pe ce loc s-a clasat România

SUA s-au situat pe primul loc în World Giving Index, topul celor mai generoase ţări din lume în ultimul deceniu, care măsoară cât de darnici sunt locuitorii din 128 de ţări, informează Market Watch.

1271 afișări
Imaginea articolului Topul celor mai generoase ţări din lume: Pe ce loc s-a clasat România

Topul celor mai generoase ţări din lume: Pe ce loc s-a clasat România

Acest index al dărniciei realizat de organizaţia nonprofit Charities Aid Foundation, cu sediul în Marea Britanie, se bazează pe rezultatele unui sondaj realizat la nivel mondial de Gallup, la care au participat 1,3 milioane de persoane.

Între 2009 şi 2018, intervievatorii au întrebat respondenţii dacă, în ultima lună, au făcut vreunul dintre aceste gesturi: au ajutat un necunoscut, au ajutat o persoană care se afla în imposibilitatea de a se susţine singură, au donat bani în scopuri caritabile sau au făcut voluntariat în cadrul unei organizaţii nonprofit.

În fruntea clasamentului se află Statele Unite ale Americii, Myanmar şi Noua Zeelandă. Ţările care au obţinut cele mai scăzute scoruri au fost Yemenul, Grecia şi China. România se situează pe locul 97 în acest "clasament al dărniciei".

Statele Unite s-au mai situat pe primul loc în top în 2014, dar de atunci au fost într-o permanentă scădere.

Autorii raportului spun că această tendinţă este îngrijorătoare, mai ales pentru că acest lucru se întâmplă şi în alte ţări dezvoltate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici