Trăieşte cu ajutorul câinelui său. Povestea Alidei, fetiţa care nu poate respira dacă "Domnul Gibbs" nu este în preajmă - VIDEO

O fetiţă în vârstă de trei ani, Alida, care are nevoie să fie ajutată să respire, trăieşte normal datorită câinelui său, Domnul Gibbs.

6363 afișări
Imaginea articolului Trăieşte cu ajutorul câinelui său. Povestea Alidei, fetiţa care nu poate respira dacă "Domnul Gibbs" nu este în preajmă - VIDEO

Trăieşte cu ajutorul câinelui său. Povestea Alidei, fetiţa care nu poate respira dacă "Domnul Gibbs" nu este în preajmă

Alida a fost diagnosticată încă de când avea opt luni cu o hiperproducţie a celulelor endocrine. Ea poate respira acum şi fără un rezervor de oxigen, dar îi este foarte greu şi oricând poate avea nevoie să fie asistată. Aşa s-a ajuns la soluţia ca Domnul Gibbs să o însoţească permanent, deoarece rezervorul de oxigen era prea greu pentru ea, informează Daily Mail.

Părinţii Alidei, Aaron şi Debbie Knobloch, s-au gândit că un câine dresat să-i ajute pe nevăzători poate fi o soluţie pentru micuţa lor. Când a apărut oportunitatea de a achiziţiona un astfel de câine, nu au stat pe gânduri şi s-au mutat chiar 3.200 de kilometri, până în Louisville, Georgia, Statele Unite ale Americii.

Alida este foarte ataşată de Domnul Gibbs, despre care spune: "Este cel mai bun câine al meu". Împreună cu el, fetiţa se joacă, aleargă şi chiar merge pe bicicletă.     

Boala sa rară a fost descoperită pentru prima dată în 2005 şi mai sunt cunoscute doar 800 de astfel de cazuri în lume.

Mama Alidei, asistenta medicală Debbie Knobloch, îşi doreşte ca fetiţa ei să aibă o viaţă cât mai apropiată de normalitate.

"Alida nu se plânge de boala pe care o are. Acum, mai are momente când vrea să-şi dea jos tubul, dar noi îi spunem că nu e o idee prea bună. Îl iubeşte pe Domnul Gibbs şi el o iubeşte pe ea. Încercăm să-i facem viaţa mai uşoară, ea de-abia acum realizează că este diferită. Dar pe măsură ce legătura ei cu Domnul Gibbs devine mai puternică, credem că lucrurile vor deveni mai bune. Ca pereche, ei se descurcă foarte bine împreună, Domnul Gibbs are rezervorul de oxigen al fetiţei pe spate, iar Alida are lesa lui", a spus ea.

Boala Alidei ar putea regresa în timp. Până atunci, Alida cere mai mult "O", aşa cum îi spune ea rezervorului de oxigen, ori de câte ori simte nevoia. Acum, ambii părinţi sunt implicaţi în strângerea de fonduri pentru studiul aprofundat al bolii de care suferă Alida.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici