"Trăieşte! ", de Radu Mihăileanu, la Festivalul de la Berlin (Video)

Filmul "Trăieşte!/ Va, Vis et Deviens", de Radu Mihăileanu, o coproducţie Franţa/Israel din 2004, va fi prezentat în cadrul secţiunii 10 Years Of The Panorama Audience Award a Festivalului de Film de la Berlin, informează variety.com.

113 afișări
Imaginea articolului "Trăieşte! ", de Radu Mihăileanu, la Festivalul de la Berlin (Video)

Regizorul Radu Mihăileanu (Imagine: Mediafax Foto)

Organizatorii Festivalului de Film de la Berlin au anunţat, miercuri, lista completă a filmelor care vor concura în cadrul secţiunii Panorama.

În cadrul subsecţiunii 10 Years Of The Panorama Audience Award, alături de filmul românului Radu Mihăileanu, vor mai fi prezentate filmele:

"Singure" (1998), de spaniolul Benito Zambrano,

"Nationale 7" (1999), în regia francezului Jean-Pierre Sinapi,

"Berlin is in Germany" (2001), al germanului Hannes Stoehr,

"Im toten Winkel. Hitlers Sekretaerin" (2001), regizat de austriecii Andre Heller şi Othmar Schmider,

"Knafayim Shvurot/ Vise sfărâmate" (2002), al regizorului israelian Nir Bergman,

"Die Spielwuetigen/ Addicted to Acting" (2003), de germanul Andres Veiel,

"Bubot Niyar/Paper Dolls" (2005), de elveţianul Tomer Heymann,

"Blindsight" (2006), al britanicei Lucy Walker, şi

"Etz Limon/Lemon Tree" (2008), o coproducţie Israel/Germania/Franţa, regizată de israelianul Erab Riklis.

Secţiunea Panorama va proiecta 48 de filme, dintre care 17 - în programul principal, 15 - în subsecţiunea Panorama Special şi 16 - în subsecţiunea Panorama Dokumente.

În cadrul secţiunii Panorama vor fi difuzate 35 de filme care vor avea premiera mondială la Berlin şi 13 debuturi regizorale.

Subsecţiunea Panorama Special va debuta pe 6 februarie, odată cu proiecţia unuia dintre filmele recent anunţate, "North". Filmul reprezintă debutul regizoral al norvegianului Rune Denstad Langlo şi prezintă povestea unui bărbat care îşi caută fiul dispărut.

Subsecţiunea Dokumente se concentrează pe subiectele care tratează globalizarea, politica, cultura şi societatea din punctele "fierbinţi" ale Asiei, precum Pakistan şi Afganistan.

Printre aceste producţii se numără şi filmul american "The Yes Men Fix the World", de Mike Bonanno, Andy Bichlbaum şi Kurt Engfehr. Documentarele din această secţiune vizează şi câteva concerne multinaţionale, precum Halliburton, Dow Chemicals şi chiar reputatul trust britanic BBC.

Coproducţia germano-engleză "The International", în regia lui Tom Tykwer, cu Naomi Watts şi Clive Owen, va deschide ediţia din 2009 a festivalului, rulând în afara competiţiei.

De asemenea, filmul "Katalin Varga", scris şi regizat de britanicul Peter Strickland, o coproducţie România-Marea Britanie-Ungaria, a fost selectat în competiţia festivalului, unde va fi prezentat în premieră mondială, şi va concura cu pelicule realizate de cineaşti consacraţi.

Totodată, la Berlin mai participă Radu Jude, cu "Cea mai fericită fată din lume", care va rula în secţiunea Forum. De asemenea, la secţiunea Scurtmetraj participă Paul Negoescu, cu "Renovare", şi Gabriel Achim, cu "Bric-Brac".

Festivalul de Film de la Berlin se desfăşoară între 5 şi 15 februarie.

Citeşte şi:

Filme selectate în competiţia festivalului

Filme prezentate în secţiunea Panorama

Filme care vor rula în subsecţiunea Panorama Special

Producţii prezentate în subsecţiunea Dokumente

Radu Jude debutează în lungmetraj la Berlin

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici