Trei delfini din China, la Delfinariul din Constanţa

Trei delfini din China vor fi aduşi, până la sfârşitul anului, la Delfinariul din Constanţa, ei urmând să-l înlocuiască pe delfinul Mark, care a murit la începutul lunii iulie, după 23 de ani de captivitate.

212 afișări
Imaginea articolului Trei delfini din China, la Delfinariul din Constanţa

Delfinul Mark (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

Directorul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa, Adrian Mânăstireanu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că la sfârşitul lunii trecute a fost încheiat un protocol de colaborare pe cinci ani cu "Aquariumul" din Beijing, în domeniul educaţiei ecologice, a cercetării ştiinţifice şi a formării de cadre.

Adrian Mânăstireanu a precizat că trei delfini de la Beijing vor fi aduşi până la sfârşitul anului la Delfinariul din Constanţa. Este vorba despre un mascul şi două femele, în vârstă de opt ani fiecare, născuţi în captivitate.

Înainte de aducerea lor la Constanţa, câţiva dresori români vor merge în China pentru a se acomoda cu delfinii, apoi se vor întoarce împreună cu mamiferele, dar şi cu specialişti chinezi, care vor rămâne câteva luni la Constanţa pentru acomodarea cât mai bună a delfinilor.

Directorul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa a explicat că toate costurile legate de aducerea delfinilor se ridică la 1,6 milioane de lei, acesta exprimându-şi speranţa că delfinii vor fi aduşi până la sfârşitul anului, deocamdată fiind probleme în găsirea unei aeronave care să realizeze distanţa dintre Beijing şi Constanţa fără realimentare.

Adrian Mânăstireanu a spus că nu crede că vor fi probleme de acomodare pentru delfini, deoarece ei vor dresaţi după aceeaşi metodă ca la Beijing, cu fluierul cu ultrasunete, iar la Delfinariul din Constanţa vor fi recreate condiţiile apei cu care ei sunt obişnuiţi în China. Totodată, mâncarea acestora va fi importată din Norvegia, fiind aceeaşi cu care sunt hrăniţi acum la Beijing.

Potrivit sursei citate, se va încerca reproducerea în captivitate a acestor delfini.

Pentru botezarea mamiferelor, conducerea Delfinariului va iniţia o campanie, directorul precizând că niciunul nu va mai purta numele lui Mark.

Mark a fost vedeta Delfinariului din Constanţa. El a murit la începutul lunii iulie, la vârsta de 31 de ani, dintre care 23 i-a petrecut la Delfinariul din Constanţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici