Trofeul Mamaia a fost câştigat de piesa "Ciao Amore, Come Stai? ", interpretată de Andreea Olariu

Marele premiu al Festivalului Naţional de Muzică Uşoară Mamaia 2011 a fost câştigat de compozitorul Marcel Dragomir pentru piesa "Ciao Amore, Come Stai?", interpretată de Andreea Olariu.

528 afișări
Imaginea articolului Trofeul Mamaia a fost câştigat de piesa "Ciao Amore, Come Stai? ", interpretată de Andreea Olariu

Andreea Olariu

Decizia de decernare a marelui premiu a fost luată duminică, în cadrul unei şedinţe extraordinare, de către consilierii judeţeni, aşa cum se întâmplă de mai mulţi ani. Ei au avut de ales între câştigătorul secţiunii Interpretare - Cornelia Goda (33 de ani) din Focşani şi câştigătorul secţiunii Creaţie - piesa "Ciao Amore, Come Stai?", aşa cum a rezultat în urma deciziei juriului.

Din cei 25 de consilieri prezenţi, 22 au decis ca marele premiu, constând într-un autoturism Skoda, să fie decernat pentru piesa "Ciao Amore, Come Stai?" - compozitor Marcel Dragomir, textier Eugen Dumitru, interpret Andreea Olariu (15 ani) din Constanţa.

Întrucât această piesă a câştigat marele premiu, următoarele melodii ale secţiunii Creaţie au urcat o poziţie în clasament, podiumul final fiind următorul:

  • locul întâi - "Sunt gelos" - compozitor Adrian Romcescu, textier Dana Dorian, interpret Mihai Băjinaru,

  • locul al doilea - "Mereu învingător" - compozitor Tudy Zaharescu, textier Ana Mardare, interpret Ana Mardare,

  • locul al treilea - "Doar a ta" - compozitori Liviu Cocoru, Marius Drăghici, Cătălin Fântâneanu, Dumitru Cătălin Cotelin, Anamaria Mihaela Popa, textieri Theea Eliza Ioana Minculescu, Laura Petrescu, interpret Trupa Perpetuum.

De asemenea, juriul a decis şi podiumul secţiunii Interpretare. Astfel, locul întâi i-a revenit Corneliei Goda (33 de ani ) din Focşani, pe locul al doilea s-a clasat Rodica Elena Tudor (21 de ani) din Mărginenii de Jos, judeţul Prahova, iar locul al treilea a fost ocupat de Nicoleta Ţicală (22 de ani) din Bucureşti.

Pentru prima oară în cadrul Festivalului de la Mamaia, secţiunea Rock, şi-a desemnat şi ea câştigătorii: locul întâi - trupa Vertigo, locul al doilea - trupa Pasager, locul al treilea - trupa Tips.

Câştigătorii fiecărei secţiuni vor primi câte 1.500 de euro, în timp ce ocupanţii locului al doilea - câte 1.000 de euro, iar cei ai locului al treilea - câte 500 de euro.

Totodată, în cadrul festivalului vor fi acordate şi alte premii. Astfel, Societatea Română de Radiodifuziune a decis să-i premieze pe Alin Ignat de la secţiunea Interpretare şi pe Andreea Olariu de la secţiunea Creaţie pentru interpretarea piesei "Ciao Amore, Come Stai?". De asemenea, premiul "Teo Peter", oferit de Consiliul Judeţean, îi revine trupei Addiction.

Pe de altă parte, preşedintele executiv al festivalului, Cristian Zgabercea, a declarat duminică, la finalul şedinţei Consiliului Judeţean, că o piesă de la secţiunea Creaţie, interpretată de solista Bernice Chitiul, a fost scoasă din concurs pentru că nu era prezentată în primă audiţie, aşa cum cere regulamentul. El a spus că este vorba de piesa "Vei mai fi", compozitor Virgil Popescu, care a mai fost interpretată în trecut de Marina Florea. Pe de altă parte, în prima zi a manifestării, Bernice Chitiul a fost protagonista unui alt scandal de culise. Ea a refuzat accesoriile vestimentare puse la dispoziţie de organizatori, motivând că nu sunt în ton cu caracterul său.

Festivalul Naţional de Muzică Uşoară Mamaia a debutat în 25 august, la Teatrul de Vară Soveja din Constanţa. Festivitatea de decernare a premiilor va avea loc duminică, de la ora 21.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici