Trucul simplu care te poate ajuta să te bucuri mai mult de viaţă

  • Obişnuinţa ne poate strica plăcerea de a experimenta lucrurile bune din viaţă.
  • Un studiu publicat de The Guardian arată că oamenii se bucură mai mult de experienţe plăcute dacă le împart în „bucăţi mai mici”.
3232 afișări
Imaginea articolului Trucul simplu care te poate ajuta să te bucuri mai mult de viaţă

Trucul simplu care te poate ajuta să te bucuri mai mult de viaţă

De exemplu, o masă la un restaurant elegant este mai plăcută dacă alternăm cu mese la restaurante mai simple. O masă frumoasă este plăcută, dar bucuria trăită prima oară se estompează în timp. Motivul? Obişnuinţa. Aceasta este tendinţa creierului nostru de a reacţiona din ce în ce mai puţin la lucrurile care sunt constante, care nu se schimbă. Pe măsură ce ne obişnuim cu aspectele plăcute ale vieţii noastre, atât cele mari, cât şi cele mici, le observăm şi le apreciem mai puţin. Cu excepţia cazului în care întrerupem experienţa.

Vacanţele pot fi mai plăcute dacă le împărţim în mai multe călătorii scurte. Conform unui sondaj făcut de o companie de turism care le-a cerut clienţilor din întreaga lume să îşi evalueze sentimentele pe parcursul vacanţelor, bucuria atingea nivelul maxim la 43 de ore după începutul vacanţei. Ziua cea mai fericită era a doua zi de vacanţă, când oamenii s-au orientat. După aceea, sentimentul a fost în scădere.

Un masaj este mai relaxant dacă este făcut cu pauze între sesiuni.

Creierul nostru se obişnuieşte cu experienţele constante şi le apreciază mai puţin. Pe de altă parte, experienţele noi declanşează o reacţie mai puternică din partea creierului.

Prin urmare, pentru a ne bucura mai mult de viaţă, este important să variem experienţele.

Legat de experienţele neplăcute, de regulă e recomandat să terminăm o sarcină neplăcută dintr-o dată decât în pauze. Pauzele pot întrerupe obişnuinţa şi pot face ca experienţa să fie mai neplăcută în general.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici