Trupa Blur va lansa două piese noi, pe Twitter, pe 2 iulie

Trupa britanică Blur va lansa două piese noi - "Under The Westway" şi "The Puritan" - pe platforma de microblogging Twitter, pe 2 iulie, prin intermediul unui streaming video live.

105 afișări
Imaginea articolului Trupa Blur va lansa două piese noi, pe Twitter, pe 2 iulie

Trupa Blur (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Blur va fi cap de afiş la un concert special, organizat în Hyde Park din Londra, care va marca închiderea Jocurilor Olimpice, pe 12 august. La acel concert vor mai susţine recitaluri trupele New Order şi The Specials, informează contactmusic.com.

"Am compus aceste piese pentru concertul din Hyde Park şi sunt încântat de faptul că vom merge acolo şi le vom cânta în faţa spectatorilor", a spus Damon Albarn, solistul trupei.

Pentru lansarea noilor piese, trupa Blur va fi filmată, live, într-un loc neanunţat. Prima piesă va fi difuzată pe site-ul Twitter.com/blurofficial la ora locală 16.15 şi va fi urmată de un interviu exclusiv cu membrii trupei britanice. Cea de-a doua piesă va fi difuzată pe Twitter la ora locală 19.15.

Ambele piese vor fi disponibile pentru a fi descărcate de pe internet imediat după încheierea streamingului live de pe 2 iulie, dar şi pe un disc de vinil, ce va fi lansat într-o ediţie limitată pe 6 august.

Blur, o trupă britanică de rock alternativ, a fost înfiinţată în Londra, în 1989, de solistul Damon Albarn, chitaristul Graham Coxon, basistul Alex James şi toboşarul Dave Rowntree. Grupul Blur a lansat primul lui album, "Leisure", în 1991 şi a devenit cunoscut pe plan internaţional pentru albumul "Parklife", lansat în 1994. Blur, care a experimentat mai multe stiluri muzicale de-a lungul anilor, a avut cel mai mare succes la mijlocul anilor '90, când presa britanică obişnuia să spună că este singurul rival adevărat al trupei Oasis.

După ce chitaristul Graham Coxon a părăsit trupa, Blur şi-a acordat o perioadă de pauză, între anii 2002 şi 2009, iar liderul grupului, Damon Albarn, a profitat pentru a-şi duce la capăt proiectele solo şi pentru a înfiinţa grupul "virtual" Gorillaz, care s-a bucurat de un succes uriaş.

Ultimul album Blur, intitulat "Think Tank", a fost lansat în 2003.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici