Trupa Iggy and The Stooges revine pe scenă în 2010

Muzicianul american Iggy Pop a declarat că va reveni pe scenă alături de trupa sa, The Stooges, pentru o serie de concerte ce vor avea loc în 2010, informează bbc.co.uk.

28 afișări
Imaginea articolului Trupa Iggy and The Stooges revine pe scenă în 2010

Iggy and The Stooges revine pe scenă în 2010 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Într-un interviu acordat moderatorului Shaun Keaveny de la postul 6 Music, Iggy Pop a mărturisit că, în ciuda tragicei dispariţii a chitaristului Ron Asheton, de la începutul acestui an, care a obligat trupa Iggy and The Stooges să îşi anuleze concertele din 2009, "spiritul acestuia încă trăieşte" şi că celebra formaţie va reveni pe scenă în 2010, cu un nou turneu mondial.

"Trupa a făcut repetiţii mai mult fără mine decât cu mine, pentru că m-am ocupat de alte lucruri în acest an. Recent, am început să repetăm împreună. Vom susţine un concert unic în Brazilia peste câteva săptămâni, însă adevăratul turneu mondial va debuta anul viitor", a explicat celebrul muzician american.

La începutul lunii septembrie, Iggy Pop a anunţat că James Williams, chitaristul care a făcut parte din grupul original The Stooges, se va alătura foştilor săi colegi după o pauză de aproape 30 de ani.

"Tuturor ne pare rău de dispariţia lui Ron (Ron Asheton - n.r.). Spiritul său încă trăieşte printre noi şi el este încă prezent în trupă, chiar dacă nu pe un plan fizic", a spus muzicianul.

Ron Asheton a fost găsit mort în locuinţa lui din Ann Arbor, din statul american Michigan, în ianuarie. Poliţia americană a declarat că muzicianul a decedat în urma unui atac de cord.

El a făcut parte din componenţa originală a trupei înfiinţate de Iggy Pop la sfârşitul anilor '60, iar riff-urile sale de chitară pot fi auzite în piese celebre precum "I Wanna Be Your Dog", "No Fun" şi "Down On The Street".

Iggy Pop a primit premiul Living Legend la gala Marshall Classic Rock Roll of Honour care a avut loc luni, la Londra.

Surse din presa britanică au dezvăluit faptul că actorul Elijah Wood, starul din trilogia "Stăpânul inelelor", urmează să îl interpreteze pe Iggy Pop în filmul biografic "The Passenger".

Iggy and the Stooges ar fi urmat să urce pe scena celei de-a treia ediţii a festivalului B'estfest, care s-a desfăşurat în perioada 1 - 5 iulie, în parcarea complexului Romexpo din Capitală, dar muzicienii şi-au anulat concertele din acest an după ce chitaristul Ron Asheton a murit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici