Trupa Iris îşi reia activitatea concertistică

Trupa Iris îşi reia activitatea - întreruptă de operaţia de transplant hepatic suferită de Cristi Minculescu, în martie - sâmbătă, cu un concert la Şimleul Silvaniei, urmând să susţină circa un spectacol pe săptămână până pe 8 octombrie, când va concerta la Bucureşti, la Sala Polivalentă.

200 afișări
Imaginea articolului Trupa Iris îşi reia activitatea concertistică

Trupa Iris îşi reia activitatea concertistică (Imagine: Tibi Bologh/Mediafax Foto)

Formaţia va reveni pe scena muzicală din Bucureşti, după operaţia de transplant hepatic suferită în luna martie de Cristi Minculescu, pe 8 octombrie. De altfel, vocalul trupei Iris a declarat că medicii i-au recomandat, după operaţie, să susţină doar un spectacol pe săptămână până în martie 2010. Minculescu va avea repetiţii cu colegii săi de trupă, înaintea concertului de sâmbătă, de la Şimleul Silvaniei, miercuri şi joi.

Turneul în ţară al trupei a fost descris de Minculescu drept "o repetiţie" pentru show-ul de la Sala Polivalentă din Bucureşti, care se vrea a fi "o producţie grandioasă", un spectacol "la magnitudinea" cu care trupa şi-a obişnuit fanii.

Bateristul trupei, Nelu Dumitrescu, a spus că revenirea pe scenă este o experienţă dură şi pentru restul formaţiei. "Repetam şi ne dădeam seama că nu mai ştiam piesele". Acesta a mai spus că pentru primul concert Iris a pregătit un intro instrumental de opt minute.

Iris va concerta şi pe 25 iulie, la festivalul CokeLive Peninsula de la Târgu Mureş.

Biletele pentru show-ul din Bucureşti de pe 8 octombrie sunt disponibile la Sala Polivalentă, Teatrul Naţional, magazinele Muzica şi Diverta, reţeaua Eventim şi online, pe www.eventim.ro, www.bilete.ro şi www.blt.ro.

Cu o activitate muzicală de peste 30 de ani, Iris a debutat în anul 1977, cu albumul "Iris I". Au urmat "Iris II"(1987), "Iris III - Nu te opri"(1988), "Iris IV" (1989), "1993", "The Best Of" (1993), "Lună Plină" (1997), "20 De Ani" (1997), marcând anii de activitate ai trupei, "Mirage" (1998), "2000", "Athenaeum" (2000), "Mătase albă" (2001), "4Motion" (2003) şi "Maxima", în 2005.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici