Trupa Les Elephants Bizarres cântă în deschiderea concertului Roxette de la Cluj-Napoca

Trupa Les Elephants Bizarres va cânta, alături de Grimus, în deschiderea concertului pe care formaţia Roxette îl va susţine, în 19 iulie, pe Cluj Arena din municipiul Cluj-Napoca.

465 afișări
Imaginea articolului Trupa Les Elephants Bizarres cântă în deschiderea concertului Roxette de la Cluj-Napoca

Trupa Les Elephants Bizarres (Imagine: leselephantsbizarres.com)

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de organizatori, Les Elephants Bizarres şi Grimus vor cânta în deschiderea concertului pe care îl va susţine trupa Roxette, în 19 iulie, la Cluj-Napoca.

"Bizarre", cuvântul franţuzesc pentru "ciudat", reprezintă doar una dintre modalităţile prin care poate fi descrisă muzica celor de la Les Elephants Bizarres.

"Nu pot fi încadraţi într-un gen muzical anume, pentru că stilul lor este unic, diferit. Odată ce îi asculţi, cu siguranţă piesele lor îţi vor rămâne tipărite în minte şi te vei trezi fredonându-le refrenele. Dorinţa de a îşi dovedi abilităţile muzicale, capacitatea de a-şi ţine publicul conectat şi, nu în ultimul rând, personalitatea lor i-a transformat într-unul dintre cele mai hot nume alternative româneşti", se arată în comunicat.

În această vară, băieţii de la Les Elephants Bizarres au lansat un nou single, însoţit de videoclip.

"Nu Mă Opri" este prima încercare a trupei de a cânta în limba română: o piesă de vară, cu versuri care vor surprinde şi vor dezvălui publicului o altă latură, poate mai sensibilă, a trupei, totul pe acorduri muzicale ce poartă marca Les Elephants Bizarres.

După ce au încântat publicul cu show-ul plin de energie de la ediţia din acest an a B’estfest Summer Camp, membrii trupei vor fi prezenţi la un alt festival european, Spirit of Burgas (Bulgaria), pe 3 august. Până atunci însă vor face un popas la Cluj-Napoca unde, în 19 iulie, se vor alătura trupei Grimus pentru un show în deschiderea concertului Roxette.

Tot joi organizatorii au anunţat că părinţii care vor să vină cu cei mici la concertul Roxette pot să îşi aducă gratis copiii sub 10 ani. Aceştia vor avea acces gratuit la concert, oferta fiind valabilă exclusiv pentru categoria Gazon.

Formată la începutul anilor '80, Roxette a devenit rapid una dintre cele mai iubite trupe pop, iar piese precum "The Look", "Dressed for Success", "Listen to Your Heart", "Dangerous", "It Must Have Been Love", "Joyride" şi "Milk and Toast and Honey" au făcut înconjurul lumii, fiind considerate în prezent adevărate "evergreen-uri".

Marie Fredriksson şi Per Gessle s-au întâlnit pentru prima dată în Halmstadt (Suedia), la sfârşitul anilor '70, primul album Roxette - "Pearls of Passion" - fiind lansat câţiva ani mai târziu, în octombrie 1986. Au urmat alte şase albume de studio, şapte compilaţii, un album de remixuri şi opt albume video, cărora li se adaugă nu mai puţin de 39 de single-uri şi tot atâtea videoclipuri.

Premiaţi în repetate rânduri la categorii precum "cel mai bun grup pop-rock", "cel mai bine vândut artist" şi "cel mai difuzat video", membrii Roxette au câştigat de-a lungul carierei admiraţia a milioane de fani din întreaga lume. Anul 2002 a reprezentat, însă, un moment de cumpănă în cariera trupei, Marie fiind diagnosticată cu o tumoare pe creier. După o operaţie complicată, mai multe luni de tratament şi câţiva ani de pauză, timp în care atât Marie, cât şi Per şi-au dedicat timpul unor proiecte separate, trupa s-a reunit în 2009, revenind pe scenă în formula consacrată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici