Trupa Mötley Crüe se destramă în 2015, după încheierea turneului de adio

Trupa americană Mötley Crüe, emblematică pentru curentul glam metal promovat intens în anii '80 de postul MTV, a anunţat că se va destrăma oficial în 2015, după încheierea turneului său de adio.

136 afișări
Imaginea articolului Trupa Mötley Crüe se destramă în 2015, după încheierea turneului de adio

Trupa Mötley Crüe se destramă în 2015, după încheierea turneului de adio (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Membrii formaţiei americane, devenită celebră graţie unor piese de succes precum "Dr. Feelgood" şi "Girls, Girls, Girls", au anunţat că au semnat un contract prin care s-au angajat să nu mai susţină niciodată alte turnee, în timpul unei conferinţe de presă ce a avut loc în oraşul lor natal, Los Angeles.

"Tommy a spus-o cel mai bine, recent, atunci când a zis că un «turneu de adio» este acela făcut de o trupă care face mai întâi un turneu de adio, dar apoi se reuneşte, mai face un turneu de adio, se destramă din nou şi iar se reuneşte", a declarat basistul Nikki Sixx, referindu-se de la o declaraţie recentă a toboşarului Tommy Lee.

"Am decis ca acesta să se numească «turneul final» pentru noi şi am decis să semnăm un contract prin care să vă spunem că acest lucru este real, pentru că noi vrem să fim mândri de Mötley Crüe şi vrem ca fanii noştri să fie mândri de Mötley Crüe în deceniile care vor veni", a adăugat Nikki Sixx.

Turneul final al trupei americane va debuta pe 2 iulie, cu un concert la Grand Rapids, în statul Michigan, iar secţiunea nord-americană a turneului se va încheia pe 21 noiembrie, în oraşul canadian Vancouver. Turneul va continua apoi pe alte continente şi se va încheia în anul 2015.

Controversată, dar şi adulată, trupa Mötley Crüe a reuşit să vândă, de la înfiinţarea sa, în 1981, până în prezent, peste 80 de milioane de albume. Mötley Crüe este o trupă de glam metal, care a reuşit să-şi câştige respectul fanilor americani odată cu lansarea primului ei album, "Too Fast For Love".

Răsfăţată în America şi aşteptată cu nerăbdare de iubitorii de heavy metal de pe toate continentele, Mötley Crue a marcat istoria anilor '80 cu albume precum "Shout at the Devil" (1983), "Theatre of Pain" (1985) şi "Girls, Girls, Girls" (1987).

Printre piesele celebre ale trupei se numără: "If I Die Tomorrow", "Wild Side", "The Saints of Los Angeles", "Girls, Girls, Girls" şi "Dr. Feelgood".

Trupa Mötley Crüe, alcătuită din solistul Vince Neil, toboşarul Tommy Lee, chitaristul Mick Mars şi basistul Nikki Sixx, a concertat şi în România, în iunie 2012, la Bucureşti, în cadrul festivalului Ost Fest.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici