Trupa UNKLE revine în România, la B'estfest

Proiectul electro UNKLE va concerta la Bucureşti, în cadrul festivalului B'estfest, care va avea loc pe 4, 5 şi 6 iulie, la Romexpo, formaţia alăturându-se astfel lui Nelly Furtado, Kaiser Chiefs, Roisin Murphy, Manic Street Preachers şi Cypress Hill - artişti deja confirmaţi la eveniment.

167 afișări
Imaginea articolului Trupa UNKLE revine în România, la B'estfest

Trupa UNKLE revine în România, la B'estfest

Potrivit organizatorilor evenimentului, Emag!c Entertainment, luni au fost puse în vânzare biletele valabile pentru o singură zi a festivalului. Acestea au preţul de 90 de lei în pre-sale, urmând ca în zilele de festival, la intrare, acestea să coste 110 lei. De asemenea, abonamentele pentru B'estfest costă 240 de lei, acestea fiind valabile pentru toate cele trei zile ale evenimentului.

UNKLE va concerta alături de Cypress Hill, în prima zi de festival, pe 4 iulie, Manic Street Preachers şi Kaiser Chiefs vor urca pe scenele B'estfest sâmbătă, 5 iulie, iar Nelly Furtado şi Roisin Murphy (Moloko) - în cea de-a treia zi a festivalului, pe 6 iulie. Mai multe informaţii privind noi confirmări, precum şi programul exact pe zile, ore şi scene urmează a fi făcute publice în săptămânile următoare.

Festivalul va fi urmat, pe 11 iulie, de evenimentul B'estfest Aftershock, unde va concerta trupa Judas Priest, alături de alte formaţii autohtone şi internaţionale ce urmează a fi anunţate.

Înfiinţată în 1994 de către James Lavelle şi Tim Goldsworthy, trupa britanică UNKLE a debutat discografic chiar în acelaşi an, cu albumul "The Time Has Come". Doar un an mai târziu, componenţa UNKLE s-a schimbat: Tim Goldsworthy alege să se implice într-un alt proiect, locul său în trupă fiind luat de DJ Shadow.

Primul album lansat în această formula a fost "Psyence Fiction", în 1998, un album mai aproape de tendiţele comerciale, la care au luat parte şi o serie de artişti importanţi, printre care Thom Yorke (Radiohead), Mike D (Beastie Boys), Kool G. Rap, Jason Newsted (Metallica), Badly Drawn Boy şi Richard Aschroft (The Verve). După terminarea turneului de promovare a albumului "Psyence Fiction", DJ Shadow a părăsit UNKLE, fiind înlocuit de turnatable-iştii de la Scratch Perverts.

În 2003, Lavelle, alături de Richard File, lansează "Never Never Land", album pentru care UNKLE a colaborat din nou cu nume mari ale industriei muzicale, precum Josh Homme (Queens of the Stone Age), Robert Del Naja (Massive Atack), Mani (The Stone Roses, Primal Scream).

În 2007, UNKLE - în formula James Lavelle şi Pablo Clements - a pornit primul turneu mondial din carieră, pentru a susţine noul album al trupei, "War Stories". Turneul a început la Londra, pe 5 iulie 2007, la Islington Academy, biletele epuizându-se cu o lună înainte de ziua spectacolului. După succesul concertului din Londra, UNKLE a devenit unul dintre numele preferate ale festivalurilor internaţionale, susţinând show-uri în faţa a zeci de mii de oameni la Sziget (Ungaria), MELT! (Germania), Benicassim (Spania), Reading (Marea Britanie), Summer Sonic (Japonia) sau Pukkelpop (Belgia). Anul trecut, pe 31 august, UNKLE a concertat pentru prima dată în România, la Delta Music Fest.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici