Tunelurile secrete ale lui James Bond din Londra ar putea deveni o atracţie turistică

O reţea de tuneluri de sub centrul Londrei, folosite cândva de spionii care au inspirat crearea lui James Bond, a fost cumpărată de un om de afaceri cu un plan de 220 de milioane de lire sterline pentru a le transforma într-o atracţie turistică "la fel de emblematică precum London Eye".

665 afișări
Imaginea articolului Tunelurile secrete ale lui James Bond din Londra ar putea deveni o atracţie turistică

Sursa foto: The London Tunnels / DBOX

Angus Murray, de origine australiană, a semnat un acord pentru cumpărarea tunelurilor de la fosta companie de stat britanică a telecomunicaţiilor, BT Group, şi are o strategie de renovare a locului pe patru ani. Kingsway Telephone Exchange, aşa cum este cunoscut oficial, ocupă 8.000 de metri pătraţi, la 40 de metri sub birourile de avocatură ce caracterizează cartierul Holborn din Londra, relatează Bloomberg.

Prin intermediul companiei sale, London Tunnels Ltd., Murray plănuieşte să căptuşească încăperile cu ecrane gigantice pentru a crea experienţe captivante, inspirate de blockbustere. El speră să încheie acorduri cu studiouri de la Hollywood precum Warner Bros. Discovery şi Amazon, care deţine acum drepturile pentru James Bond.

În acelaşi timp, el doreşte să păstreze părţi din istoria sa, cum ar fi ceea ce spune el că a fost barul aflat la cea mai mare adâncime din Marea Britanie, care era frecventat de inginerii şi funcţionarii care lucrau în subteran. Mai târziu, aceştia s-au asigurat că prima linie de telecomunicaţii transatlantică a continuat să funcţioneze pentru a transporta apelurile diplomatice de urgenţă în timpul Războiului Rece.

"Aş compara acest lucru ca fiind la fel de emblematic ca London Eye? Da, aş face-o", spune Murray în timpul unui tur al tunelurilor în luna august. "Cine nu ar veni aici?"

Istoria tunelurilor 

Tunelurile au fost construite în 1941 şi 1942 pentru a fi folosite ca adăposturi împotriva raidurilor aeriene din timpul Blitzului, perioada în care Germania a bombardat intens Marea Britanie cu intenţia de invada ţara. Ele au fost finalizate după ce a trecut cea mai mare parte a bombardamentelor, astfel că nu au fost niciodată folosite în acest scop, potrivit istoricilor de la BT. Până în 1944, ele erau folosite de către Biroul de Cercetare Inter-Servicii (ISRB), care suna plictisitor.

ISRB era, de fapt, un nume de acoperire pentru Special Operations Executive (SOE), o organizaţie de spionaj numită uneori "Armata secretă a lui Churchill". Aceasta a operat în toată Europa devastată de război şi, în cele din urmă, a devenit parte a MI6, serviciul de informaţii externe al Regatului Unit.

Ian Fleming, creatorul lui James Bond, a fost ofiţer de legătură la SOE, care, sub numele de cod ISRB, a dezvoltat arme excentrice şi capcane capcană similare celor oferite de "Q Branch" în cărţile şi filmele Bond.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici