Turneul trupei AC/DC a stabilit recorduri de vânzări în Australia

Turneul de promovare a albumului "Black Ice" al trupei AC/DC a doborât toate recordurile de vânzări în Australia, după ce peste 500.000 de bilete au fost cumpărate de fani în ziua în care au fost scoase la vânzare, informează billboard.biz.

76 afișări
Imaginea articolului Turneul trupei AC/DC a stabilit recorduri de vânzări în Australia

Turneul trupei AC/DC a stabilit recorduri de vânzări în Australia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Organizatorii acestui turneu, Garry Van Egmond Enterprises şi Chugg Entertainment, au adăugat, prompt, câteva concerte suplimentare pentru acest turneu în Australia - ce va avea loc în februarie şi martie 2010 -, după ce cele mai multe bilete s-au epuizat în câteva minute de la punerea lor în vânzare, pe 25 mai.

Astfel, organizatorii au decis să adauge câte un al treilea spectacol la seria de două concerte programate iniţial în Melbourne - Etihad Stadium (60.000 de locuri) -, respectiv Sidney - la ANZ Stadium (60.000 de locuri) -, după ce biletele s-au epuizat în 15 minute. Un al doilea concert a fost adăugat şi în Brisbane, pe QSAC Brisbane Stadium (40.000 de locuri), iar biletele pentru acest show suplimentar s-au epuizat tot în 15 minute.

Ambele concerte din Perth, pe stadionul Subiaco Oval, ce are o capacitate de 40.000 de locuri, sunt deja sold out. Primul, în doar şapte minute de la punerea în vânzare a biletelor, cel de-al doilea, după 15 minute. Biletele pentru singurul concert programat în capitala australiană, pe stadionul Adelaide Oval, cu o capacitate de 35.000 de locuri, s-au epuizat într-o oră şi jumătate.

Biletele au preţul de 76 şi 115 dolari americani.

"În acest stadiu, nu avem posibilitatea de a face mai mult", a explicat Van Egmond, care a organizat şase dintre turneele mondiale ale trupei AC/DC, începând din 1985. "Avem deja angajamente în Japonia, după concertul din Perth, iar biletele pentru concertele din Auckland şi Wellington încă nu au fost puse în vânzare", a explicat promotorul acestui turneu.

Ticketek s-a ocupat de vânzarea biletelor pentru concertele din Sydney, Adelaide şi Brisbane, iar Ticketmaster, de cele din Melbourne şi Perth. Un purtător de cuvânt de la Ticketek a declarat că "luni a fost ziua în care Ticketek a vândut cele mai multe bilete în cei 30 de ani de activitate" a acestui promotor. Compania a raportat că vârful vânzărilor a fost atins în momentul în care biletele s-au vândut cu o viteză de 3.400/ minut.

AC/DC este o formaţie de hard rock înfiinţată în Sydney, Australia, în 1973, de fraţii Angus şi Malcolm Young.

În prezent, trupa este formată din Angus Young - chitară solo, Malcolm Young - chitară ritmică, Brian Johnson - voce, Cliff Williams - bas, Phil Rudd - baterie.

"Black Ice" este cel de-al 15-lea album de studio al trupei şi a fost lansat în octombrie 2008, vânzându-se în peste cinci milioane de copii pe plan mondial şi devenind nr. 1 în 29 de ţări, inclusiv în Statele Unite, Marea Britanie, Canada şi Australia.

AC/DC a vândut de-a lungul anilor peste 200 de milioane de albume şi s-a situat pe locul al patrulea în topul 100 VH1 al celor mai mari artişti de hard rock.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici