Uggie, starul canin al filmului "Artistul", a murit la vârsta de 13 ani - VIDEO

Uggie, câinele devenit celebru după evoluţia sa din lungmetrajul "Artistul/ The Artist", recompensat cu cinci premii Oscar în 2012, inclusiv la categoria "cel mai bun film", a murit la Los Angeles, la vârsta de 13 ani, informează site-ul revistei People.

189 afișări
Imaginea articolului Uggie, starul canin al filmului "Artistul", a murit la vârsta de 13 ani - VIDEO

Uggie, starul canin al filmului "Artistul", a murit la vârsta de 13 ani (Foto: Captura Video)

Uggie, un terrier Jack Russell, care a apărut şi în filmul "Water for Elephants", a fost eutanasiat vineri, la Los Angeles, din cauza unui cancer de prostată, precizează site-ul TMZ.com.

Uggie, care a fost dresat de Oscar Von Muller, a devenit primul câine din istorie care şi-a lăsat amprentele în cimentul de la Hollywood, în faţa celebrului cinematograf TCL Chinese Theatre de pe Hollywood Boulevard din Los Angeles.

Uggie a fost salvat şi adoptat de un dresor după ce a fost abandonat de primii săi doi stăpâni, pentru că era prea sălbatic. Uggie, care a avut în spate o lungă carieră în cinematografie şi televiziune, s-a pensionat după încheierea filmărilor pentru "The Artist".

Prestaţia sa din "The Artist" a fost foarte apreciată şi i-a adus şi premiul Zgarda de Aur, într-o ceremonie care a avut loc în 2012 la Los Angeles.

De asemenea, Uggie a câştigat o menţiune specială la premiile Lumiere 2012, dar şi premiul Palme Dog la Festivalul de Film de la Cannes din 2011.

În afară de "The Artist", Uggie a fost şi star al filmului "Apă pentru elefanţi/ Water for Elephants", unde patrupedul i-a avut colegi pe Robert Pattinson, Christoph Waltz şi Reese Witherspoon.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici