Ultima invenţie în materie de transport urban: bicicleta fără pedale şi fără şa - FOTO

Doi designeri germani au inventat un model de bicicletă care pare să se potrivească perfect în epoca "The Flintstones": nu are nici pedale, nici şa, iar cel care vrea să meargă cu ea trebuie să îşi folosească propriile picioare în timp ce este susţinut în hamuri.

2072 afișări
Imaginea articolului Ultima invenţie în materie de transport urban: bicicleta fără pedale şi fără şa - FOTO

Ultima invenţie în materie de transport urban: bicicleta fără pedale şi fără şa (Imagine: http://www.dailymail.co.uk)

Denumită Fliz, de la cuvântul german "flitzen", care înseamnă "a lua viteză cu ajutorul picioarelor", bicicleta presupune creşterea vitezei prin alergare, urmată de ridicarea picioarelor şi aşezarea lor pe suportul ataşat la roata din spate, informează Daily Mail.

Astfel, avântul trimite bicicleta înainte, amintind de metoda de deplasare pe care o folosea şi Fred Flintstone, personajul din cunoscutul desen animat.

Cel care foloseşte bicicleta este fixat pe aceasta printr-un sistem de curele suspendate de cadru.

Bicicleta, creată de designerii germani Tom Hambrock şi Juri Spetter, cel puţin bizară la prima impresie, a fost concepută în vederea unei posibilităţi ecologice de mobilitate în spaţii urbane supraaglomerate.

În ciuda aspectului aparent incomod, curelele ataşate cadrului asigură o plimbare confortabilă şi ergonomică ce îmbină alergatul şi mersul cu bicicleta.

Inspiraţia pentru bicicleta inedită a venit de la primul mijloc de transport personal, inventat de Karl Drais şi inaugurat în 1817. Acesta era un cadru pe două roţi, dar fără pedale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici