Ultimul apropiat al lui Hitler a împlinit 90 de ani

Rochus Misch, garda de corp şi telefonistul personal al lui Adolf Hitler, care a împlinit, duminică, 90 de ani, intenţionează să păstreze numai pentru el "ultimele secrete" din perioada regimului nazist, relatează Spiegel Online, citat de site-ul tsr.ch.

8 afișări
Imaginea articolului Ultimul apropiat al lui Hitler a împlinit 90 de ani

Ultimul apropiat al lui Hitler a împlinit 90 de ani

Pe 2 mai 1945, Rochus Misch, atunci în vârstă de 27 de ani, a fost una dintre ultimele persoane care au părăsit bunkerul Führer-ului, situat în centrul Berlinului în ruine, pe care Armata Roşie aproape că îl cucerise în totalitate.

Misch continuă să păstreze tăcerea în ceea ce priveşte identitatea persoanei care l-a asasinat pe Hermann Fegelein, soţul surorii Evei Braun şi cumnatul lui Hitler. În opinia sa, nu Führer-ul a fost acela care a dat ordinul ca Fegelein să fie executat, aşa cum susţine istoricul german Joachim Fest, Hitler limitându-se la a-i retrage gradele.

"Högl, reprezentantul comandantului gărzii personale a lui Hitler, Johann Rattenhuber, a dat ordinul ca Fegelein să fie împuşcat. Ştiu asta de la un ofiţer din serviciul de securitate al Reich-ului, care era coleg cu cel care l-a împuşcat pe Fegelein. Îi ştiu numele, dar îl păstrez doar pentru mine", a declarat Rochus Misch.

Hermann Fegelein deţinea funcţia de ofiţer de legătură între Hitler şi şeful SS, Heinrich Himmler. El a părăsit, pe 27 aprilie, bunkerul dictatorului fascist, fără a avea autorizaţie, fapt pentru care pe 29 aprilie a fost împuşcat, în domiciliul său din Berlin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici