Ultimul val. O tânără sportivă, aspirantă la medalia olimpică pentru surf, a murit lovită de fulger în timpul antrenamentelor

  • Katherine Diaz, o sportivă în vârstă de 22 de ani din El Salvador, a murit lovită de fulger.
  • Tânăra, aspirantă la titlul olimpic pentru surf, şi-a pierdut viaţa în timpul antrenamentelor.
  • În momentul tragediei, sportiva se afla în apă, alături de unchiul său şi o prietenă. Ceilalţi doi nu au fost răniţi.
3681 afișări
Imaginea articolului Ultimul val. O tânără sportivă, aspirantă la medalia olimpică pentru surf, a murit lovită de fulger în timpul antrenamentelor

FOTO: Instagram @katherinecook7

Un incident nefericit a pus capăt speranţelor unei tinere sportive din El Salvador, care se pregătea pentru participarea la Jocurile Olimpice. Vineri, Katherine Diaz a murit lovită de fulger chiar pe plaja El Tunco, unde se antrena. Informaţiile au fost confirmate de Federaţia naţională de surf (FESASURF), citată de CNN.
 
„Katherine era pasionată de sport, foarte motivată şi entuziasmată în legătură cu evenimentul care se apropia”, declară reprezentanţii Federaţiei, într-un comunicat. 
 
Şi Institutul Naţional pentru Sport din El Salvador (INDES) a transmis un mesaj, în urma tristei veşti: „Ne rugăm pentru odihna eternă a sufletului ei. Cele mai sincere condoleanţe familiei.”
 
Unchiul sportivei a povestit pentru un ziar local că nepoata sa tocmai îşi îmbrăţişase o prietenă, în apă, când s-a auzit un zgomot puternic. „Amândouă au fost aruncate de pe placă de forţa fulgerului”, îşi aminteşte Beto Diaz, martor al incidentului. „Katherine a murit pe loc."
 
Competiţia „2021 Surf City El Salvador World Surfing Games”, în care se vor face şi calificările pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, va avea loc în perioada 29 mai - 6 iunie, potrivit Asociaţiei Internaţionale de Surf (ISA).
 
Înmormântarea lui Katherine Diaz a avut loc duminică, iar în memoria tinerei va avea loc şi o ceremonie: „The Paddle Out”.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici