Un american a înghiţit 54 de hot dogs în 10 minute

Americanul Joey Chestnut şi-a păstrat titlul de cel mai rapid mâncător de hot dogs din lume, pentru al patrulea an consecutiv, înghiţind 54 de astfel de sandvişuri în 10 minute, duminică, la New York, cu ocazia zilei naţionale a Statelor Unite ale Americii.

16 afișări
Imaginea articolului Un american a înghiţit 54 de hot dogs în 10 minute

Un american a înghiţit 54 de hot dogs în 10 minute, duminică, la New York (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Californianul în vârstă de 26 de ani, care cântăreşte 104 kilograme, a câştigat acest concurs transmis în direct de un post de televiziune american, fără însă a-şi bate propriul record de 68 de hot dogs, stabilit în 2009.

Marele său rival, japonezul Takeru Kobayashi, campionul dintre anii 2001 - 2006, nu s-a înscris la ediţia din 2010, după ce obţinuse locul al doilea la ultimele trei ediţii. El a apărut totuşi pe scenă, la sfârşitul concursului.

Prima ediţie a acestui concurs inedit a avut loc în 1916.

Potrivit legendei, patru emigranţi au hotărât să vadă care dintre ei putea să mănânce cât mai mulţi hot dogs, câştigătorul fiind desemnat "cel mai american" dintre ei. Concursul are loc în fiecare an, pe 4 iulie - sărbătoarea naţională a Statelor Unite ale Americii -, pe Coney Island, în partea de sud a cartierului Brooklyn din New York.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici