Un anuar al artiştilor tatuatori din România va fi lansat la Sibiu

Un anuar de 60 de pagini al artiştilor tatuatori din România va fi lansat, în perioada 28 - 30 mai, la Sibiu, cu ocazia celei de-a doua ediţii a expoziţiei internaţionale de tatuaje Transilvania Tattoo Expo.

234 afișări
Imaginea articolului Un anuar al artiştilor tatuatori din România va fi lansat la Sibiu

Un anuar al artiştilor tatuatori din România va fi lansat la Sibiu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit Asociaţiei Transilvania Tattoo Club, în perioada 28 - 30 mai va avea loc, la Sibiu, cea de-a doua ediţie a expoziţiei internaţionale de tatuaje, Transilvania Tattoo Expo.

În cadrul manifestării, organizatorii au anunţat că vor lansa un anuar al artiştilor tatuatori din România, o revistă care, la prima ediţie, va avea 60 de pagini, în care se vor regăsi artişti tatuatori din ţară şi unele dintre cele mai reuşite lucrări ale acestora.

"Ne-am decis să organizăm această expoziţie pentru a sprijini crearea unei comunităţi a tatuatorilor din România. Aici au ocazia să lucreze cot la cot cu cei mai buni dintre cei mai buni, să se inspire şi nu în ultimul rând să se promoveze. Avem foarte mulţi artişti talentaţi în România însă, din păcate, nu ştie foarte multă lume de ei. Mijloacele specifice de promovare pentru ei sunt foarte puţine. Anuarul se doreşte a deveni în timp prima revistă de specialitate din ţară", susţine Ovidiu Popârţan, organizatorul Transilvania Tattoo Expo.

Potrivit sursei citate, ediţia 2010 a Transilvania Tattoo Expo se va desfăşura în Sala Transilvania din Sibiu. Faţă de anul trecut, artiştii tatuatori şi-au anunţat prezenţa în număr mult mai mare. Organizatorii au pregătit 50 de standuri pentru artiştii care imprimă imagini pe piele. La eveniment vor fi prezenţi unii dintre cei mai buni artişti tatuatori din lume, care vin din Statele Unite ale Americii, Germania, Japonia şi ţările scandinave.

Organizatorii vor premia cele mai bune tatuaje făcute în timpul expoziţiei.

Atmosfera pe durata celor trei zile va fi întreţinută de câteva concerte susţinute de trupele româneşti Truda şi Trooper, dar şi de americanii de la Koffin Kats.

Potrivit organizatorilor, ediţia din 2009 a fost foarte bine primită, atât de sibieni, cât şi de presa de specialitate din vest.

"În cea mai bună revistă din Germania am obţinut şapte pagini de reportaj, stând în acelaşi rând cu evenimente ca Milano sau Frankfurt, care sunt convenţii uriaşe şi care adună foarte mulţi vizitatori şi au o tradiţie de mulţi ani. Am apărut în multe reviste din Europa, inclusiv în cele din Scandinavia şi Anglia, dar şi în cele din Statele Unite sau din Japonia", afirmă Ovidiu Popârţan.

Potrivit acestuia, 5.000 de vizitatori au trecut, în 2009, pragul manifestării, iar artiştii au tatuat peste 200 de persoane.

Intrarea la ediţia 2010 a expoziţiei se va face pe bază de bilete, iar vizitatorii vor primi brăţări de identificare. Preţul biletului de intrare este de 15 lei pentru o zi şi de 30 de lei pentru toate cele trei zile ale festivalului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici