Un artist croat face o copie a statuii lui David, a lui Michelangelo, din 430.000 de chibrituri

Artistul croat Tomislav Horvat nu este primul care a realizat machete din chibrituri, dar este posibil să fie unul dintre cei mai ambiţioşi, scrie Reuters. După ce a folosit 210.000 de chibrituri pentru o creaţie în mărime naturală a unui pianist, acum lucrează la o copie a statuii lui David.

2926 afișări
Imaginea articolului Un artist croat face o copie a statuii lui David, a lui Michelangelo, din 430.000 de chibrituri

Sursa foto: X

Tomislav Horvat , în vârstă de 34 de ani, estimează că e cam la un an şi jumătate distanţă de finalizarea versiunii sale din chibrituri a uriaşei sculpturi a lui Michelangelo, David.

"Mai am nevoie de încă 30.000 de beţe de chibrituri pentru a o termina. Adică aproximativ 430.000 în total", a spus el. "Lucrez la ea de şase ani".

Horvat a început să facă modele mult mai mici, dar în 2013 a acceptat o provocare specială - o creaţie din chibrituri în mărime naturală a actorului Al Pacino în filmul ”Naşul", din 1972, al lui Francis Ford Coppola.

"Pianistul" este a doua sa lucrare de anvergură, iar cea de-a treia este "Omul disperat”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici