Un asteroid de mari dimensiuni va trece pe lângă Pământ

Un asteroid suficient de mare pentru a distruge un oraş va trece în acest weekend între Pământ şi Lună.

896 afișări
Imaginea articolului Un asteroid de mari dimensiuni va trece pe lângă Pământ

FOTO romanov_filipp/Twitter

Obiectul, denumit 2023 DZ2, a fost descoperit în urmă cu o lună. Sâmbătă, acesta se va apropia la 515.000 km de Lună şi apoi va trece pe lângă Pământ câteva ore mai târziu.

Este rar ca un asteroid atât de mare, cu un diametru estimat între 40 şi 90 de metri, să se apropie atât de mult de planetă, susţin specialiştii.

Potrivit NASA, este o oportunitate importantă pentru astronomi de a-şi spori cunoştinţele despre asteroizi.

„Nu există nicio posibilitate ca acest ucigaş de oraşe să lovească Pământul, dar apropierea sa oferă o mare oportunitate pentru observaţii", a declarat şeful departamentului de apărare planetară al Agenţiei Spaţiale Europene, Richard Moissl, potrivit BBC.

Întrucât asteroidul va trece la doar 68.000 km distanţă de Pământ, acesta va fi vizibil cu ajutorul binoclului şi telescoapelor mici din întreaga lume.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
asteroid,
pământ,
lună

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici