Un băiat de opt ani a descoperit un dinte uriaş de rechin în Carolina de Sud

Un copil în vârstă de 8 ani, pasionat de activităţi în aer liber, a găsit un dinte de rechin fosilizat de la o specie dispărută de mult timp, în timp ce se afla în vacanţă cu familia în Carolina de Sud la începutul acestei luni, relatează FOX News.

1682 afișări
Imaginea articolului Un băiat de opt ani a descoperit un dinte uriaş de rechin în Carolina de Sud

FOTO gonewsdaily.com

Riley Gracely din Lebanon, Pennsylvania, a călătorit în vacanţă în Myrtle Beach, S.C., împreună cu tatăl său, Justin Gracely, mama sa, Janelle Gracely, şi fratele său, Collin, în luna august. În timpul călătoriei, familia s-a oprit la Palmetto Fossil Excursions, un centru educaţional de expediţii de vânătoare de fosile din Summerville, Carolina de Sud.

Acolo, Riley, care are 8 ani, „se plimba pe lângă bazele acestor grămezi de pietriş şi pământ şi a observat ceea ce credea că este marginea unui dinte”, a declarat Justin Gracely, tatăl copilului, într-un e-mail pentru Fox News.

„Când l-a scos, a fost foarte încântat”, spune, mândru, tatăl.

Riley descoperise un dinte angustidens de 4,75 inch.

„Suntem atât de mândri de Riley”, a adăugat Justin Gracely.

Tatăl a spus că personalul de la Palmetto Fossil Excursions i-a explicat semnificaţia descoperirii lui Riley, care se pare că a ieşit în evidenţă datorită „speciei, dimensiunii şi stării sale”.

Angustidens au fost un rechin preistoric megatodens care a trăit aproximativ 33 de milioane până la 22 de milioane de ani în timpul epocilor Oligocen şi Miocen.

Acest lucru este conform Mindat.org, o bază de date de minerale nonprofit şi un site de referinţă mineralogică găzduit de Institutul Hudson de Mineralogie din Keswick, Virginia.

Experţii cred că angustidens erau o rudă apropiată a megalodonilor, un rechin preistoric dispărut despre care se spune că ar fi cea mai mare specie de rechin care a trăit vreodată, concluzie pe care oamenii de ştiinţă au tras-o pe baza fosilelor descoperite de atunci.

Megalodonii ar fi trăit în urmă cu aproximativ 23 de milioane până la 3,6 milioane de ani, în timpul epocilor Miocen şi Pliocen timpurii.

Oamenii de ştiinţă estimează că megalodonii măsurau până la 68,6 picioare în lungime.

Angustidens, pe de altă parte, se crede că ajungea până la 30,5 picioare, potrivit Prehistoric-Wildlife.com, un ghid al creaturilor preistorice.

"FELICITĂRI!!!!!!! Acest tânăr tocmai a marcat un dinte Angustiden de 4,75" în grămezile noastre Premium Gravel Layer în timpul unei săpături pe uscat!!!”, a scris grupul Palmetto Fossil Excursions într-o postare pe Facebook pe 11 august.

„Din nou, felicitări, puştiule! Cu adevărat descoperirea vieţii tale!!!”, a mai scris grupul,

Un comentator, reacţionând la postarea despre descoperirea lui Riley Gracely, a scris pe Facebook: „Atât de preţios! Are deja dragostea pentru fosile!”.

O altă persoană a scris: „Faceţi cunoştinţă cu un viitor paleontolog! Bună treabă, tinere!”

Justin Gracely, tatăl lui Riley Gracely, a mai declarat pentru Fox News Digital că fiul său este un pescar pasionat care iubeşte ştiinţa şi activităţile în aer liber.

„Colecţia lui este încă în stadii incipiente, aşa că o păstrează deocamdată, dar cine ştie în timp”, a scris Justin Gracely. „Ar fi frumos ca şi alţii să se bucure de ea”.

Tatăl a mai adăugat că băiatul „am găsit probabil 7 sau 8 specii de dinţi în total”.

Soţii Gracely se bucură de vânătoarea de fosile în familie şi au făcut excursii în pârâuri, săpături uscate şi alte săpături premium în grămezi de pietriş.

„Acesta a fost al treilea an consecutiv în care am făcut excursii cu acest echipament şi au fost cei mai buni”, a scris Justin Gracely. „Mi-aş dori să fi avut aceste excursii când eram mai tânăr, pentru că este o explozie”.

El a continuat: „Ne petrecem vacanţa în Myrtle Beach în fiecare vară, aşa că, de când Riley şi fratele său Collin au putut să meargă, ne-am dedicat căutării acestor comori pe plajă. Este ceva de care se poate bucura oricine, indiferent de vârstă”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici