Un ceas al împărătesei Joséphine, scos la licitaţie

Un ceas de buzunar realizat în 1800 pentru împărăteasa Joséphine, evaluat de specialişti la o sumă între 200.000 şi 400.000 de franci elveţieni (120.000 - 240.000 de euro), va fi scos la vânzare în cadrul unei licitaţii organizate de casa Christie's la Geneva, luna viitoare, transmite AFP.

1 afișare
Imaginea articolului Un ceas al împărătesei Joséphine, scos la licitaţie

Un ceas al împărătesei Joséphine, scos la licitaţie

Realizat din aur, email şi diamante, ceasul de culoare albastru închis este unul dintre primele exemplare de "mecanism cu turbion", invenţie a lui Abraham Louis Breguet, a precizat Christie's într-un comunicat.

Potrivit casei Breguet, cadranul a fost comandat în 1799 de Joséphine, care a plătit pentru el 3.000 de franci. În 1804, la puţin timp după încoronarea lui Napoleon, medalionul a fost ornat cu diamante, apoi decorat cu simbolul unei coroane pentru a reflecta noul statut de împărăteasă.

Joséphine a oferit ulterior acest ceas fiicei sale Hortense de Beauharnais.

Istoria ceasului, reparaţiile efectuate asupra lui şi facturile au fost păstrate cu grijă de casa Breguet, potrivit Christie's.

Joséphine de Beauharnais (1763 - 1814) s-a căsătorit cu generalul Bonaparte în 1796, dar a fost repudiată în 1809 pentru că nu a putut să-i ofere acestuia un moştenitor. În iulie, o scrisoare de dragoste adresată de Napoleon lui Joséphine a fost adjudecată în cadrul unei licitaţii la Londra pentru 276.000 de lire sterline (409.000 euro), de cinci ori suma la care a fost evaluată.

Ceasul imperial va fi scos la vânzare în cadrul unei licitaţii organizate pe 12 noiembrie, alături de alte 431 de ceasuri evaluate la o sumă totală cuprinsă între 14 şi 23 de milioane de franci elveţieni.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici