Un ceas vechi de peste o sută de ani, vândut la licitaţie cu 2,25 milioane de dolari

Un ceas Patek Philippe, fabricat din aur roz, în urmă cu 115 ani, a fost vândut cu 2,25 milioane de dolari, depăşind de aproape două ori estimările specialiştilor, la o licitaţie organizată marţi seară la New York de casa Christie's.

631 afișări
Imaginea articolului Un ceas vechi de peste o sută de ani, vândut la licitaţie cu 2,25 milioane de dolari

Ceas Philippe Patek (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Confecţionat din aur de 18 carate, de celebrul manufacturier elveţian Patek Philippe, în 1898, ceasul avea un preţ estimativ de 1,5 milioane de dolari. Preţul final de vânzare a fost de 2.251.750 de dolari (comision inclus).

Potrivit casei Christie's, cumpărătorul este un colecţionar privat american. Licitaţia casei Christie's a generat venituri totale de 7,9 milioane de dolari.

Modelul Patek Philippe este cel mai scump ceas vândut de casa Christie's în acest an.

Ceasul include un calendar şi fazele lunii, două limbi care indică secundele şi "grande et petite sonnerie", un termen francez pentru mecanismele care indică ora şi sfertul de oră.

Modelul vândut de casa Christie's este cunoscut cu denumirea "Stephen S. Palmer Patek Philippe Grand Complication No. 97912", după numele primului său posesor, un industriaş care a murit în 1913.

În noiembrie 2012, un colecţionar asiatic a cumpărat un ceas Patek Philippe din platină, care a aparţinut în trecut chitaristului Eric Clapton, cu suma de 3,6 milioane de dolari. Un alt ceas Patek Philippe, înzestrat cu numeroase mecanisme complicate, a fost vândut cu 11 milioane de dolari în 1999.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici