Un cufăr al cardinalului Mazarin, vândut la licitaţie cu 7,3 milioane de euro

Un cufăr care a aparţinut cardinalului francez Jules Mazarin, cumpărat de acesta în anul 1658, a fost vândut cu 7,311 milioane de euro (taxe incluse) la o licitaţie organizată duminică la Paris.

216 afișări
Imaginea articolului Un cufăr al cardinalului Mazarin, vândut la licitaţie cu 7,3 milioane de euro

Un cufăr al cardinalului Mazarin, vândut la licitaţie cu 7,3 milioane de euro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acest cufăr japonez, datând din perioada Edo (între 1630 şi 1640), a fost achiziţionat de Rijksmuseum din Amsterdam şi era evaluat la doar 200.000 de euro, informează lefigaro.fr.

Placat cu aur, argint şi sidef, pe un fond negru de aproape 9 metri pătraţi, acest cufăr era considerat ca fiind pierdut în timpul bombardamentelor asupra Londrei din anul 1941. Obiectul a fost descoperit în ianuarie în regiunea franceză Val de Loire. Fotografii realizate la sfârşitul secolului al XIX-lea au confirmat autenticitatea cufărului.

Cumpărat în 1658 de Jules Mazarin, pe atunci prim-ministru al Franţei şi naş al regelui Louis al XIV-lea, acest obiect de mobilier a rămas în familia Mazarin până în 1802. După Revoluţia Franceză, cufărul a fost expus în cele mai mari colecţii de artă din Marea Britanie.

Obiectul a fost cumpărat în anii 1970 de un colecţionar francez de la un cetăţean britanic.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici