Un cuplu a renunţat la smartphone-uri acum 7 ani, pentru o viaţă mai echilibrată

  • Un cuplu a renunţat la smartphone-uri acum 7 ani: „Nu vom reveni niciodată, iar fiica noastră va primi şi ea un telefon simplu".
  • „Am creat un mediu în care fiica noastră se simte prioritară”, spun cei doi.
1146 afișări
Imaginea articolului Un cuplu a renunţat la smartphone-uri acum 7 ani, pentru o viaţă mai echilibrată

Kristen Bringe şi soţul ei consideră că dependenţa de ecrane afectează negativ viaţa de familie. Cuplul îşi creşte fiica de 5 ani cu un stil de viaţă minimalist în ceea ce priveşte tehnologia, oferindu-i un exemplu de interacţiune socială reală şi de gestionare a timpului liber, scrie Business Insider.

Mama povesteşte cum a decurs această schimbare şi de ce consideră că este benefică pentru fiica lor. În 2017, cuplul a decis să renunţe la smartphone-uri, fiind conştienţi de dependenţa creată şi de impactul negativ asupra relaţiilor interumane. Cei doi au vrut să fie mai prezenţi în viaţa reală, să se conecteze mai bine cu cei din jur şi să evite distragerile constante.

Au telefoane simple, care trimit mesaje text şi fac apeluri telefonice: „primim alerte, dar alertele sunt mult mai puţin atrăgătoare şi mai puţin urgente decât valul de notificări pe care îl primeam când aveam smartphone-uri”.

Au constatat o îmbunătăţire semnificativă a sănătăţii mentale, reducerea stresului şi creşterea calităţii timpului petrecut cu familia.

Copilul lor creşte cu un model de viaţă echilibrat, cu accent pe interacţiunea socială reală, jocuri creative şi gestionarea eficientă a timpului liber: „fără să depunem vreun efort suplimentar pentru a limita utilizarea ecranului, am creat un mediu în care fiica noastră se simte prioritară. Ea ne vede găsind modalităţi creative de a ne distra, de a face faţă plictiselii şi de a ne relaxa. Ea ne priveşte ieşim cu capul sus în loc să ne îngropăm în ecrane. Pe lângă faptul că o învăţăm abilităţile de viaţă de la începutul anilor 2000, sperăm că stilul nostru de viaţă cu un ecran mai mic îi arată fiicei noastre că oamenii pot supravieţui (îndrăznesc să spun că pot prospera?) fără smartphone-uri în viaţa modernă. Sperăm că faptul că ne vede cum ne prioritizăm sănătatea mentală în detrimentul comodităţii o inspiră să facă acelaşi lucru”.

Fetiţa va primi un telefon simplu la o vârstă potrivită, evitând expunerea timpurie la smartphone-uri şi riscurile asociate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici