Un elev de liceu a descoperit, în mijlocul unui râu, o fosilă a unui animal dispărut în urmă cu 10.000 de ani

Un adolescent, elev la un liceu din SUA, a descoperit un maxilar de mastodont în timp ce căuta vârfuri de săgeţi pe terenul unei ferme din Iowa. Fosila presitorică, care măsoară 76,2 centimetri, se află acum în depozitul Universităţii de Paleontologie din Iowa.

767 afișări
Imaginea articolului Un elev de liceu a descoperit, în mijlocul unui râu, o fosilă a unui animal dispărut în urmă cu 10.000 de ani

Un elev de liceu a descoperit, în mijlocul unui râu, o fosilă a unui animal dispărut în urmă cu 10.000 de ani | FOTO

Tânărul a găsit fosila într-un râu, iar cercetătorii au fost imediat anunţaţi de descoperire, arată Fox News.

”Am fost sunaţi în urmă cu două săptămâni şi am aflat că cineva a găsit o fosilă în mijlocul unui râu mic aflat pe terenul fermei. Cel care a descoperit obiectul este un elev de liceu, iar proprietarii fermei ne-au sunat să ne spună. Ne-au trimis şi fotografii, astfel ne-am dat seama instant că este vorba despre maxilarul unui mastodont”, a precizat şefa Depozitului de Paleontologie din cadrul Universităţii din Iowa.

Mastodontul a fost un animal gigant, rudă a mamutului, care a dispărut în urmă cu 10.000 de ani, potrivit LiveScience.

Proprietarii fermei, o femeie şi un bărbat, au mai descoperit în urmă cu 30 de ani oase în aceeaşi zonă, acestea aparţinând unui mamut. Ei nu au dorit să spună unde se află ferma pentru a evita sosirea nedorită a vânătorilor de fosile.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici